Uutiset

Lompakkovarkaat vaanivat ikäihmisiä pankkiautomaateilla

Etelä-Suomessa liikkuu parhaillaan neljän itäeurooppalaisen miehen ryhmä, joka varastaa ikäihmisten lompakoita ja tyhjentää heidän tilejään.

Pirkanmaan poliisin mukaan miehet ovat seuranneet pääsääntöisesti iäkkäitä uhrejaan pankkiautomaateilta kauppoihin, missä he ovat anastaneet lompakot. Kaupasta poistumisen jälkeen miehet ovat tyhjentäneet tileiltä varat.

Anastetun omaisuuden arvo on tämän hetkisen tiedon mukaan 60595 euroa. Poliisin mukaan määrä voi kuitenkin kasvaa, sillä kaikkia pankkiautomaattien valvontatallenteita ei ole vielä tarkastattu.

Miesten toimintatapa on aina sama: yksi miehistä puhuttaa uhria ja samaan aikaan toinen nappaa tämän lompakon. Kaksi muuta miestä toimivat varkauden näkösuojana.

Miehet ovat Tampereen lisäksi liikkuneet ainakin Hyvinkäällä, Hollolassa, Raisiossa, Raumalla, Hämeenlinnassa, Orimattilassa, Joensuussa, Lappeenrannassa, Lahdessa, Kemiössä, Laitilassa, Eurassa, Lohjalla, Pietarsaaressa, Iisalmessa ja Vihdissä. Nelikon rikoksia tutkitaan keskitetysti Tampereen poliisissa.

Havaintoja nelikosta pyydetään ilmoittamaan hätänumeroon 112. Vihjeitä henkilöistä tai heidän olinpaikoistaan voi ilmoittaa myös Tampereen poliisipäivystykseen 07187 45800. (HäSa)

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic