Uutiset

"London Calling"

Puolalainen eläkeläismies, 84, oli lähtenyt polkupyörällä liikkeelle kotoaan Zninin kaupungista. Sen jälkeen häntä ei sitten nähtykään aikoihin. Poliisi etsi miestä hanakasti, mutta tuloksetta.

Lopulta Ludwik Z -nimellä tunnetun eläkeläisen sukulaisille saapui perin yllättävä viesti Lontoossa toimivilta puolalaisviranomaisilta. Ludwik Z on Lontoossa, ja vieläpä niin hyvässä kunnossa kuin 84-vuotias ylipäänsä vain voi olla.

– Miehen sukulaiset eivät voi käsittää, miten 84-vuotias oli Lontooseen joutunut. Hän ei puhu englantia lainkaan, eikä hän tunne ketään Englannissa asuvaa, Zninin poliisin tiedottaja kertoo.

STT

Palomies antoi koiralle tekohengitystä

Sammutustöihin hälytetty palomies antoi koiralle suusta suuhun -tekohengitystä pitääkseen nelijalkaisen elävien kirjoissa.

Kun palokunta Massachusettsin Salemissa saapui palopaikalle, savun ja liekkien keskeltä löytynyt Pixie-terrieri ei enää hengittänyt. Palomies Richard LeBlanc alkoi antaa koiralle suusta suuhun -tekohengitystä. Hetkeä myöhemmin Pixie pääsi myös tutustumaan toisen palomiehen paikalle tuomaan happilaitteeseen.

Ensiavun jälkeen Pixie kiidätettiin eläinlääkärin pakeille. Phil ja Kathy Kindlerin omistama terrieri hengittelee näinä päivinä jo kuin muina koirina.

– Se näyttää hyvältä, ja sen hengitys kulkee erinomaisesti, eläinlääkäri Elizabeth Bradt kiteyttää Pixien voinnin.

Paloesimies Alan Dionne luonnehtii palomiesten työtä eettisesti korkeatasoiseksi.

– Palomiesten ensimmäinen tehtävä on pelastaa henkiä. Materia on listalla vasta kakkosena. Mutta elämä ensin, ja nyt puhutaan nimenomaan kaikkien elävien olentojen elämästä, Alan Dionne painottaa.

STT

Paris Hiltonille huonoimman pukeutujan titteli

Näyttelijänäkin yritellyt perijätär Paris Hilton on saanut maailman huonoimmin pukeutuvan naisen tittelin. Kyseenalaisen kunnian julkimolle soi eläinten oikeuksia ajava järjestö Peta.

– Nyt tiedämme, mitä tapahtuu kaikille Parisin hylkäämille lemmikeille, Peta väitti tiedotteessaan.

Turkiksia suosiva Hilton onnistui viime vuonna hukkaamaan pienen koiransa nimeltä Tinkerbell. Turre kuitenkin löytyi viikon kuluttua elossa.

Petan huonoimmin pukeutuvien listan kärkipäähän yltivät myös muiden muassa tosi-tv-tähdet Lisa Gastineau ja Victoria Gotti.

STT

Päivän lehti

2.7.2020