Uutiset

Lopen talous kohenee vauhdilla

Vuosia jatkuneen koulujen ja päiväkotien rakentamisen valmistuminen, terveydenhoitomenojen pysyminen kurissa ja alhainen korkotaso kääntävät Lopen talouden ensi vuonna entistä vahvemmalle uralle.

Rakentamisessa on edessä ainakin parin vuoden tauko ennen kuin Launosten koulun laajennus ja peruskorjaus käynnistyy. Siihen saakka vuotuiset investoinnit jäävät alle miljoonan euron.

Uusia palveluja ei kuntalaisille ole luvassa, mutta toisaalta nykyiset turvataan. Työntekijöiden määrän lisääminen on lähes jäissä. Ensi vuonna perustetaan vain yksi uusi toimi, kun päihdetyön määräaikainen aikuissosiaalityön ohjaaja vakinaistetaan.

Kunnan lainamäärä asukasta kohti laskee tämän vuoden 2ö627 eurosta 2460 euroon. Matkaa valtakunnan keskiarvoon eli runsaaseen 1 800 euroon kuitenkin riittää.

Lopen vuosikate on ensi vuoden talousarviossa 2,04 miljoonaa euroa, lainaa on 20,6 miljoonaa ja vuosikate poistoista on 144,5 prosenttia.

Kunnan verotus pysyy ennallaan. Tuloveroprosentti on 20, yleinen kiinteistövero 0,7, vakituisten asunnon 0,4 ja vapaa-ajanasunnon 1,0.

Päivän lehti

6.6.2020