Uutiset

Lopen toimintakeskus sai huomautuksen

Toimintakeskus Kuuselan johtava ohjaaja Ritva Polón ja kaksi ohjaajaa ovat saaneet Lopen perusturvalautakunnalta kirjallisen huomautuksen virkavelvollisuuksien vastaisesta moitittavasta menettelystä.

Perusturvajohtaja Riitta Lehtinen esitti lautakunnalle varoituksen antamista, mutta lautakunta päätyi äänestyksen jälkeen pelkkään huomautukseen.

Perusturvajohtaja Riitta Lehtinen kertoo saaneensa viime maanantaina tutkittavakseen Kuuselassa viime toukokuussa pidetyn työpaikkakokouksen pöytäkirjan. Pöytäkirjan sisältämät toimintatavat olivat siinä määrin moitittavia, että Lehtinen kutsui tiistai-illaksi lautakunnan koolle.

Lopen kunta ei ole julkistanut pöytäkirjaa, mutta yhden kehitysvammaisen läheinen omainen, Anja Alasilta, on lainannut pöytäkirjaa laajasti netissä blogissaan viime viikonvaihteessa.

Perusturvajohtaja Riitta Lehtinen, kunnanjohtaja Karoliina Viitanen ja toimintakeskus Kuuselan johtava ohjaaja Ritva Polón ovat kaikki yhtä mieltä siitä, ettei pöytäkirjan sisältöä voi puolustella. Riitta Lehtinen toteaa, että toimintakeskuksen käytäntöjä tullaan muuttamaan.

– Ensi viikolla käydään yhdessä läpi tämä pöytäkirja sekä toimintakeskuksessa tehtävät toimintatapojen muutokset. Samalla keskustellaan myös viime syksynä tehdyn asiakaskyselyn tuloksista, kertoo Riitta Lehtinen.

Toimintakeskuksessa työskentelee 13 kehitysvammaista ja vajaa kymmenen kuntouttavassa työtoiminnassa olevaa.

Pöytäkirjassa puhutaan ohjeiden rikkomisen seuraamuksina vessan pesusta, kahvipullan ja päiväpalkan menetyksistä. Purukumin heittely pihamaalle johtaa purukumin syöntikieltoon ja minuutinkin myöhästyminen aamulla on korvattava pidentämällä päivää kotiin lähtiessä.

Toimintakeskuksessa työskentelee 13 kehitysvammaista ja vajaa kymmenen kuntouttavassa työtoiminnassa olevaa.

Ohjaajat toteavat työpaikkakokouksessa päästyn yhteiseen sopimukseen pelisäännöistä. Kehitysvammaiset esittivät itse seuraamuksina käytettävät keinot, jotka kirjattiin pöytäkirjaan. Pelisäännöillä haetaan yhteistä turvallisuutta ja viihtyisyyttä. (HäSa)

Päivän lehti

6.6.2020