Uutiset

Lopen Uupunut löytyi Läyliäisiltä

Loppilaisten Lopen Uupuneeksi äänestämä Jorma Laurila ei ehdi levätä laakereillaan. Läyliäisten puuhamies kiitteli maanantaiaamuna äänestäjiään kunniakirjastaan, mutta toinen jalka valmistautui jo edessä olevaan Tiernapoika-keikkaan.

– Näin joulun aikaan meille Tiernapojille on riittänyt vientiä. Tälläkin viikolla ehdimme vielä Eedilään vanhusten iloksi. Sen jälkeen minä alankin valmistautua aattoon ja joulupukin tehtäviin, tähtipoika Mänkin roolia laulava Jorma Laurila kertoo.

Lopen Uupuneiksi on jo kymmenenä vuonna valittu pitäjän ehtivimmät tekijät. Jorma Laurilakin on vuosikymmenet ehtinyt olla mukana lukuisissa yhdistyksissä, joista tärkeimmiksi hän listaa 45 vuotta jatkuneen työn Läyliäisten maa- ja kotitalousseurassa, neljännesvuosisadan Mieslaulajissa ja saman verran metsästysseurassa sekä Läyliäisten Lujan.

– Pari viimeistä vuotta on pitänyt pientä kiirettä, kun maa- ja kotitalousseuran Seurala on ollut remontissa. Nyt remontti on viittä vaille valmis. Samaan aikaan meiltä Mieslaulajilta on tulossa tällä viikolla CD-levy, joten juhlan aihetta riittää.

Puuhakkuus näkyy Lopella, mutta yhä useampi tekijä alkaa harmaantua. Jorma Laurilakin ihmettelee mistä yhdistykset saavat jatkajat.

– Nuorempaa joukkoa pitäisi saada yhdistysten hallituksiin opettelemaan tehtäviä ennen kuin puheenjohtaja, sihteeri ja rahastonhoitaja jäävät pahimmassa tapauksessa yhtä aikaa pois.

Nuorennusleikkauksen teko ei Lopella onnistu yhtään muita pitäjiä paremmin. Nuorten vapaa-ajasta kilpailevat lukemattomat harratukset, joista yhä useampi liittyy tietotekniikkaan. Pitkäjänteisyyttä yhdistystoimintaan ei löydy. Jorma Laurila toivoo yhdessä olemisen perinteen nousevan perheissä yhä enemmän arvoonsa ja palauttavan yhdessä tekemisen innon myös vapaa-ajan harrastuksiin.

Lopen Uupuneiksi äänestettiin tänä vuonna yläasteen ja lukion myyjäisissä Jorma Laurilan jälkeen kakkossijalle Vojakkalan historian laatinut Rauli Tammela ja kolmannelle sijalle kunnallisneuvos Eino Kilpiäinen.

Lopen Uupuneiksi on aiemmin valittu Antti Kallionpää, Kalle Ainola, Sisko Keskitalo, Seppo Kauhanen, Tuula Pirinen, Tarja Toivonen, Matti Kytömäki, Aarne Salonen ja Onni Kontro.

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic