Uutiset

Loppilainen ihme

Helsinki, Loppi, Tampere ja Turku.

Kyseisiltä paikkakunnilta tulee salibandyn C-poikien SM-sarjan välierien joukkueet. Mikä näistä ei kuulu joukkoon?

Lopen Floorball Teamin C-poikien menestys on ollut kuluneella kaudella erinomaista. Pienen paikkakunnan joukkueen menestyksen takana on kuitenkin pitkäjänteistä suunnitelmallisuutta.

Lopella oli vuosina 1995-97 syntyneiden ikäluokkiin osunut salibandystä aidosti innostuneita poikia, joilla oli itsessään halu harjoitella. LFT:n poikien taustajoukoissa mietittiin neljä vuotta sitten, miten poikia voitaisiin parhaiten tukea.

Nykyään joukkueenjohtajina toimivien Raimo Aholan ja Petri Luhtalan johdolla tehtiin pitkänäköinen ja realistinen viisivuotissuunnitelma, jossa tavoitteena oli päästä pelaamaan SM-sarjassa.

-Viisivuotissuunnitelmamme päättyy ensi kauteen, jolloin pojat käyvät vielä Lopella koulua. Realismia on myös se, että siihen taitaa päättyä myös tämän joukkueen yhteinen taival, sillä pojat lähtenevät silloin Lopelta opiskelemaan muualle, Luhtala sanoi.

Kuluneella kaudella joukkuetta on valmentanut Olli Aalto ja Tomi Hietanen. Kahtena kesänä fysiikkaharjoittelusta on vastannut FT Trackersissä pelaava Janne Salonen ja Terho Metsälä.

-Kaksi kesää on treenattu tosissaan, mutta hymy huulilla ja poikien ehdoilla. Aalto ja Hietanen ovat olleet erinomaisia valmentajia ja on todella hienoa, että he ovat olleet innostuneita, Luhtala totesi.

Kaupungista ?imua maalle

Viiden vuoden aikana LFT on menestynyt erinomaisesti. Joukkue on saavuttanut kaksi Sisä-Suomen aluemestaruutta ja yhden aluepronssin. Tällä kaudella ikäluokassa pelataan ensimmäistä kertaa SM-sarjaa. Joukkue koostuu suurimmalta osin loppilaisista pojista. Vain kolme pelaajaa käy muualta (Parolasta, Rengosta ja Oitista).

-Harvinaista lienee, että maalaisseurana meillä on imua Lopelle kaupunkilaisseuroista. Ensi vuodeksi on pelaajia tulossa muualtakin, Luhtala naurahti.

LFT nousi ?voittoon

LFT nousi riemukkaaseen voittoon lauantaina Forssassa pelatussa toisessa välieräottelussa. LFT aiheutti helsinkiläiselle Pakilan Visalle kauden ensimmäisen tappion maalein 7-5 (1-3, 2-2, 4-0).

LFT:n kotiottelu pelattiin jälleen Forssassa, koska Elmolan koulun sali ei täytä Salibandyliiton ehtoja. Kannattajia kuljetettiin paikalle muun muassa kahdella fanibussilla, ja pelissä tunnelmaa riitti.

Avauserää hallitsi PakVi ja toista erää hienokseltaan LFT. Kolmannessa erässä LFT sai hengen päälle. Ville Lastikka (2+1) ja Teemu Metsälä (2+0) tekivät päätöserässä kaksi maalia mieheen. Kolmesta ensimmäistä LFT:n maalista vastasi Nico Matilainen (3+1).

-Alussa jännitimme, mutta toinen erä oli jo hyvä. PakVi vain pääsi iskemään omista virheistämme. Kolmannessa jatkettiin siitä, mihin toisessa jäätiin ja teimme taas hienon nousun. Se on todettava, että vahvoja jätkiä nämä ovat henkisesti, kehui LFT:n valmentaja Olli Aalto suojattejaan.

Kolmas välieräottelu pelataan sunnuntaina Vantaalla. (HäSa)

Menot