Uutiset

Lopussa kiitos seisoi Oliver Lindellille

Porvoolainen Virvik Golfin Oliver Lindell nousi golfin lyöntipelin Suomen mestariksi lauantaina Tawast Golfin kentällä Hämeenlinnassa.

Lindell nousi kärkeen SM-kisojen päätöspäivänä väylien 15–17 onnistumistensa ansiosta. Viidennellätoista väylällä hän pelasi birdien (yksi alle väylän ihannetulos), kuudennellatoista eaglen (kaksi alle väylän (ihannetulos) ja seitsemännellätoista taas birdien.

Ennen viimeistä väylää Lindell johti kahdella lyönnillä päätöspäivään kärjessä lähtenyttä Tuomas Salmista. Päätösväylällä Lindell pelasi pariin. Suur-Helsingin Golfin Salminen teki birdien, mutta se riittänyt kuin hopeaan – Lindell oli neljän päivän ja 72 reiän kilpailussa vaivaisen lyönnin erolla.

Helsinkiläisen Vuosaari Golfin Linus Väisänen oli kolmas kaksi lyöntiä Lindellille hävinneenä. Kilpailun paras amatöörigolfaaja oli neljänneksi sijoittunut St. Laurence Golfin Kim Koivu, joka hävisi voittajalle neljä lyöntiä.

Oliver Lindell on 17-vuotiaana Suomen kaikkien aikojen nuorin golfin ammattilainen. Hän tuli Hämeenlinnaan Porvoosta mopoautolla ja samalla vempeleellä alkoi lauantaina kotimatka palkintoseremonioiden jälkeen.

Lindell on voittanut nuorten sarjoissa paljon, muun muassa arvovoiton Englannissa ja Kiinassa pidetyissä nuorten olympialaisissakin hän oli viides. Tawast Golfin kentällä hän saavutti kahdeksannen SM-mitalinsa. Nuorissa mestaruuksia tuli neljä ja nyt ensimmäinen miesten sarjassa. Tämän vuoden mestaruus kuului myös Lindellin kymmenen vuoden suunnitelmaan, joka laadittiin vuonna 2012.

– Suunnitelman mukaan minun kuitenkin piti olla nyt amatööri, mutta olenkin ammattilainen.

Hämeenlinnassa Lindell pelasi omien sanojensa mukaan vaihtelevasti. Torstaina ja lauantaina mies kiersi kentän 66 lyönnillä. Ne olivat SM-kisojen kaksi parasta kierrosta. Samaan pystyi avauspäivänä lopulta seitsemänneksi sijoittunut Casper Simberg.

– Väliin tuli vähän heikompiakin kierroksia. Toisaalta pelasin perjantainakin hyvin. Siihen tuli vaan se triplabogey seitsemännellätoista väylällä.

Lindell on pelannut tällä kaudella erinomaista golfia. Hän on voittanut Nordic-liigassa kaksi osakilpailua. Oppisopimuksella Porvoon kauppaoppilaitoksessa opiskeleva nuori mies on jo varmistanut pääsynsä Tanskassa pelattavaan Euroopan tourin kilpailuun.

– Sunnuntaina lähden Ranskaan. Pariisin lähistöllä odottaa haastajakiertueen kilpailu, golfin valmennuspäällikön ja miesten maajoukkueen päävalmentajan Juha Juvosen valmennettava kertoi.

Tawast Golfin Santtu Malin oli SM-kisojen paras hämeenlinnalainen. Hänen yhteistuloksensa oli kaksi alle parin ja sillä Malin sijoittui kahdeksanneksi. Päätöspäivän hän pelasi pariin.

– Ihan hienosti meni siihen nähden, mitä olen pelannut ja treenannut. Minulla ei ollut mitään odotuksia tästä kisasta, Parolannummella tykkimiehenä palveleva 20-vuotias Malin kertoi.

Hän pääsi nauttimaan lajinsa SM-kilpailusta kotikentällään.

– Mukavaa oli. Tunnen paikat ja on vähän helpompaa kotikentällä.

Aulangon Golfklubin Tuukka Hieto oli kahdestoista. Hän pelasi yhteistuloksen pariin. Jokunen sija meni lauantaina kymppiväylän triplabogeyyn.

– Lopputulokseen olen tyytyväinen. Etenkin putteri oli hyvä. Hienoa oli pelata, kun paikalla oli yleisöä. Hienosti järjestetyt kisat, Hieto kehui.

AGK;n Jonne Eerola oli lopputuloksissa 20:s (+3), Tawast Golfin Tuomas Nukari 23:s (+4), Antti Ahava 27:s (+5), Marko Helén 34:s (+7) ja Juha Selin 49:s (+16). HäSa

Asiasanat