Uutiset

Lordin kasvot kestävät päivänvalon

Kourallinen Lordi-faneja veti keskiviikkoaamuna kahvit väärään kurkkuun, kun Hämeen Sanomat julkaisi Ajastin-sivulla valokuvia viisuvoittajasta.

Entinen arvostettu lehti syyllistyi lievästi sanottuna pyhäinhäväistykseen. Naamion poistamisella lehti pilkkasi Lordia, veti lokaan uljaan voiton, häpäisi Suomen… Siinä hieman tulkittuna lehden saamaa palautetta.

Jutun kirjoittanutta toimittaja Tuulia Viitasta vedeltiin surutta molemmille poskille – tulituksessa viljeltiin suoranaisia solvauksia. Hänelle pitäisi ensin antaa potkut ja sen jälkeen mielellään giljotiinin muotoiltavaksi.

Kivet lensivät kohti väärää ihmistä.

Ansio erinomaisesta jutusta kuuluu yksinomaan Tuulia Viitaselle. Idean Lordin maskin riisumiseen hän sai kuitenkin minulta.

Vaikka otsaani osuisi moukari, seison idean takana.

Metelistä päätellen Lordista on tulossa yhtä vakava asia kuin suomalaisesta maastohiihdosta. Pyhä asia. Hallelujaa, kumartakaa Lordia!

Osa Lordi-faneista ottaa ihan tosissaan, otsa rypyssä bändin, joka on koottu pilke silmäkulmassa! Vai väittääkö joku, että isot ihmiset hilluvat lavalla ja julkisuudessa naamioituneina ihan tosissaan.

Kuka opettaisi kiihkeimmät Lordi-fanit nauramaan?

Äärimmäisen Vakavan Asian keskelläkin olisi suotavaa muistaa yksi asia: kysymys on viihdebisneksestä.

Kyllä eri sortin artistit Hämeen Sanomillekin toiveita esittävät. Tee meistä iso juttu, tee toinen iso juttu, kehu meidän levyä, ota kuva kasvojeni vasemmasta puolesta, älä sitä kerro…

Toiveiden esittämisessä ei ole mitään pahaa. Ei siinäkään, että Lordi toivoi median julkaisevan bändin jäsenistä vain naamiokuvia.

Käynnissä on tuiki tuttu showbisnekseen kuuluva piirileikki.

Toiveiden keskellä median rooli on tehdä oma työtään. Sitä kutsutaan tiedonvälittämiseksi.

Lordin ja tiedonvälityksen yhteyden tiivistää ruotsalaisen Expressenin päätoimittaja Otto Sjöberg näin:

– Tehtävämme on kertoa, ketkä todella voittivat Euroviisut.

Lordin voitto sotki suomalaisen median elämää. Muun muassa iltapäivälehdet, jopa STT, päättivät kumartaa Lordia ja ryhtyä Suuren Salaisuuden Vartijoiksi.

Viisuvoittajien kasvojen salaaminen on lapsellinen ajatus. Tämän tietää takuulla myös herra Lordi Tomi Putaansuu.

Kuvat ovat netissä kenen hyvänsä noudettavissa, ei salaisuuden raottamiseen tarvita Hämeen Sanomia.

Jos mies on naamioittensa veroinen showhemmo, hän nauraa makeasti nurkan takana valokuvista käytävää keskustelua. Samalla Putaansuu tietää, että jokainen sana, herja, kahvilakeskustelu ja lehtijuttu jalostuu hänen taskuunsa päätyväksi euroksi.

Siitä viis. Lordi teki suomalaisesta unelmasta totta. Bändi on jokaisen euronsa ansainnut kuten myös rantatontin Rovaniemeltä.

Epäjumalaa Lordista ei tarvitse tehdä.
Markku Peltonen
markku.peltonen@hameensanomat.fi

Mainos