Uutiset

LP Viesti jäi HPK:n naisilta voittamatta

HPK ja Salon LP Viesti huipensivat naisten Mestaruusliigan runkosarjan sunnuntaina Elenia-areenassa. Runkosarjan ykkönen Viesti oli tälläkin kertaa kyntämätön kaski sarjassa toiseksi sijoittuneelle Kerholle. Salolaiset veivät peliä ja voittivat 3–1.

Viesti oli tämänkin kauden runkosarjassa ylivoimainen. HPK pelasi myös kelpo sarjan, mutta jäi salolaisista 11 pisteen päähän.

Mestaruusliigan puolivälierien otteluparit selviävät maanantaiaamuna. LP Viesti valitsee ensimmäisenä sijoille 7–8 sijoittuneista joukkueista. Se ottanee vastustajakseen logistisistakin syistä sarjassa seitsemänneksi sijoittuneen LP Vampulan. Siinä tapauksessa HPK aloittaa puolivälierät keskiviikkona Elenia-areena kahdeksanneksi sijoittunutta Pihtiputaan LiigaPlokia vastaan.

– Ei tarvitse olla fakiiri, kun arvaa, kumman joukkueen valitsemme. Vielä en tätä asiaa halua kuitenkaan kommentoida, koska valintatilaisuus on maanantaina, sanoi LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen.

– Todennäköisesti pelaamme puolivälierät Pihtipudasta vastaan, ounasteli puolestaan HPK:n päävalmentaja Luca Chiappini.

Runkosarjan päätös oli merkityksetön ottelu. HPK oli ensimmäisen erän täysin tuuuliajolla. Toisessa erässä Viesti oli vahvempi ratkaisupalloissa. Kolmannen erän HPK voitti. Se nousi hetken hurmoksellaan kaukaa takaa. Neljännessäkin erässä HPK oli jo selvästi häviöllä, mutta tiukka tuli lopulta siitäkin.

Syöttö- ja vastaanottopelissä HPK jäi selvästi Viestistä – kertovat tilastot mitä tahansa. Etenkin kotijoukkueen Lindsay Stalzerin nosto oli täysin hukassa, eikä Keao Burdinekaan onnistunut. Kerhon tehokkain oli hakkuri Piia Korhonen, joka oli runkosarjassa joukkueensa paras pistenainen. Myös keskipelaajat Karoliina Friberg ja Michaela Madsen pystyivät aika virheettömään peliin, samoin libero Saana Koljonen.

Chiappinin mielestä HPK:n peli ailahteli laidasta laitaan. Hän oli tyytyväinen joukkueensa nousuihin kolmessa erässä, vaikka parannettavaa Kerholle jäi paljon.

– En ole huolestunut. Olen varma, että olemme nyt valmiita pudotuspeleihin. Tämä ottelu oli hyvä testipeli, hän tuumi.

Chiappini myönsi LP Viestin kovuuden ja suosikkiaseman.

– Voimme silti voittaa kenet tahansa ja hävitä kelle tahansa. Kaikki riippuu meistä itsestämme.

Lemminkäisen mielestä sunnuntain ottelussa näkyi pelin merkityksettömyys.

– Halusimme voittaa enemmän ja myös voitimme. Olimme mielestäni selvästi parempi joukkue. Peli oli täysin hallinnassamme kolmannessakin erässä. Päästimme HPK:n mukaan ensin omilla virheillämme ja sen jälkeen HPK oli erän lopun kova, hän tuumi.

LP Viesti hävisi runkosarjassa vain kaksi ottelua ja niistäkin toisesta se sai yhden sarjapisteen.

– Tietysti olen tyytyväinen sarjan voittoon ja pistemääräämme. Liian usein jouduimme kuitenkin tekemään vaihtoja avausseitsikkoon. Nyt meillä on kuitenkin 8–9 pelaajaa, jotka ovat pelanneet kauden aikana paljon.

Viestin pelin sielu oli kokenut passari Jenni Hiltunen, joka pääsi pari kertaa puijaamaan kotijoukkuetta todella makeasti. HäSa

Asiasanat