Uutiset

LP Viesti on yhä Kerhon kovin vastus

SM-kultaansa puolustava Hämeenlinnan Pallokerho saanee kauden aikana kovimman vastuksensa tutusta paikasta Salosta. Ennen Kerhon kultamitalia seitsemän peräkkäistä mestaruutta voittanut LP Viesti yrittää paluuta mestaruuskantaan uudistuneella joukkueella. Viestin riveistä poistui rutkasti kokemusta, kun keskipelaaja Kaisa Jokinen lopetti, Dubravka Rakic jatkaa uraansa Suomen ulkopuolella ja libero Roosa Koskelo tähyää edelleen paikkaan Euroopan kentiltä.

– Meillä on aika paljon uusia pelaajia, jotka eivät olleet keväällä saamassa hopeaa. Toisaalta neljästätoista pelaajasta vain yksi on sellainen, joka ei ole aikaisemmin pelannut Salossa, sanoo salolaisten päävalmentaja ja urheilutoimenjohtaja Tomi Lemminkäinen.

Viestin uusista pelaajista kirkkaimpina tähtinä ovat libero Hillaelina Mäntylä, joka on tuttu lentopallon ystävillä tyttönimellään Hämäläinen, ja ykköspassariksi palannut ukrainalainen Viktoriia Tuchasvili.

– Kumpikin on päässyt hyvin joukkueen mukaan ja on ihan yhtä hyvä kuin ennenkin, valmentaja kehuu.

HPK:n ja LP Viestin jälkeen mitalipeleihin on veikattu pitkäjänteistä työtä tehnyttä Kuusamoa. Joukkueen vaihtuvuus on pieni, joten pohjoispohjanmaalaiset ovat saaneet jatkaa siitä mihin keväällä jäivät.

– Meillä on hyvähenkinen joukkue, joka on myös fyysisesti tikissä ja treeneissä on hyvä meininki. Nyt pitää vain voittaa pelejä. Pääsimme viime vuonna jo ratkaisuotteluun puolivälierissä ja tänä vuonna on tarkoitus päästä mitalipeleihin, vakuuttaa kuusamolaisten päävalmentajana jatkava Tuomas Alatalo.

Alatalon mielestä hänen joukkueensa jää HPK:sta ja Viestistä jälkeen rutiinissa.

– Kummassakin joukkueessa on paljon voittaneita pelaajia. Meillä ei niitä juurikaan ole, ainakaan ennen ensi kevättä, valmentaja myhäilee.

Keväällä pronssia voittanutta Oriveden Ponnistusta valmentaa hämeenlinnalainen entinen huippupassari Satu Natunen. OrPon joukkueessa on kokeneita pelaajia, kuten passari Maria Tuominen ja yleispelaaja Johanna Siuro.

– Molemmat ovat hyviä pelaajia ja ihmisiä, joista on varmasti joukkueelle ja itsellenikin paljon hyötyä. Kokeneet pelaajat tuovat tiettyä varmutta muille pelaajille, Natunen arvioi.

Keskipelaaja Eveliina Smolander tietää, että kärkikolmikkoon on tällä kaudella kova tunku.

– Mitali ei tule helpolla, vaan töitä pitää tehdä kovaa, Smolander sanoo.

Viime kaudella neljänneksi sijoittunut LP Kangasala pelaa tällä kaudella entisen huippupelaajan, belgialaiasen Virginie de Carnen, alaisuudessa. Joukkueen libero Tiiamari Sievänen on nauttinut uuden valmentajan harjoituksista.

– On ollut mahtavaa päästä legedan valmennukseen. Uskon, ettei syksyn pelaamisemme kerro mitään siitä, miten pelaamme keväällä, Sievänen väittää.

Naisten Mestaruusliigassa pelaavat lisäksi Pieksämäki, Woman Volley Rovaniemeltä, Pihtiputaan Liigaploki ja runkosarjassa jokaista joukkuetta vastaan koti- ja vierasottelun pelaava Kuortaneen tyttöjen maajoukkue.

Asiasanat

Päivän lehti

24.2.2020