Uutiset

LP Viesti siirsi ratkaisun torstaille - katso kuvat pelistä!

1808 Elenia-areenaan ahtautunutta lentopallon ystävää ei nähnyt tiistaina naisten loppuottelusarjan ratkaisua. Selkä seinää vasten pelannut hallitseva mestari LP Viesti onnistui siirtämään ratkaisun torstain viidenteen otteluun, kun se otti Hämeenlinnan Pallokerhosta voiton erin 3–1 (25–23, 25–12, 20–25, 25–23).

LP Viesti sai syöttöpelinsä tiistaina parempaan kuosiin kuin kahdessa tappio-ottelussaan. Se murjoi HPK:n vastaanottoa heikoksi varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä. Välillä tuntui siltä, ettei HPK pääse peliin mukaan laisinkaan vaisun vastaanottonsa takia.

Läheltä piti, etteivät salolaiset vieneet voittoa jo kolmessa erässä. LP Viesti johti kolmatta erää 18–12, mutta HPK teki Lindsay Stalzerin syöttövuorolla yksitoista peräkkäistä pistettä ja vei erän lopulta 25–20. Neljännessä erässä joukkueet yltyivätkin jo kolmen edellisen ottelun tapaiseen tasaiseen vääntöön, jossa LP Viesti oli lopulta parempi.

HPK:n ykköspelaaja oli tiistaina nuori hakkuri Piia Korhonen, joka piti oman tasonsa korkealla, kun muulla joukkueella oli vaikeampaa.

– Tuntui siltä, että kaaduimme tänään syöttöpeliin. Viestillä oli vahva syöttö, eikä se ollut meillä niin hyvä kuin viimeksi. Salolla olisi voinut olla kyseessä kauden viimeinen ottelu, joten se otti ilmiselvästi riskiä, Korhonen myönsi.

Joukkuelajien pudotuspelisarjoissa puhutaan usein, että katkon paikka on hankala. Korhosen mielestä paineiden olisi pitänyt kuitenkin olla Viestillä.

– Lähdin ainakin itse peliin ihan normaalisti. Meillä piti olla helpompi pelata, mutta LP Viesti tuli tänään kovalla aggressiolla.

Suomen mestaruuden kohtalo ratkeaa torstaina, kun joukkueet tahkovat viidennen ja ratkaisevan ottelun.

Korhosen mielestä Kerholle oli tappiopelissäkin tärkeää päästä peliin kiinni kahden hankalan erän jälkeen.

– Se nosti ilman muuta henkeä. Sama draivi olisi pitänyt kuitenkin olla päällä koko loppupelin ajan.

HPK:lla on lähimuistissa hyviä kokemuksia vuosien ajan vaikeana paikkana olleesta Salohallista.

– Nyt pitää vain tyhjentää pää. Peli lähtee taas nollista ja yksi peli ratkaisee. Olemme jo osoittaneet, että pystymme voittamaan Salon. Tänään se ei onnistunut, mutta ensi pelissä sitten, Korhonen suunnitteli.

Yksi vieraiden voiton avaintekijöistä oli sen laitapelaamisen parantanut taso. Noora Kosonen nousi varjojen mailta pelipäälle ja teki 15 (+12) pistettä. Myös edellisessä ottelussa vaihtopenkille joutunut Pauliina Vilponen 14 (+7) palasi finaalien tasolle.

– Peli oli kieltämättä aika kummallakin. Ensin veimme kaksi erää, joista ensimmäinen oli tasainen ja toinen ihan selvä. Kolmattakin johdimme, mutta sitten jotain tapahtui. Sulimme ihan totaalisesti, mutta pääsimme jotenkin takaisin peliin mukaan, vaikka neljäs eräkin näytti jossain vaiheessa vähän pahalta. Oli pakkovoiton paikka, ja pakkovoiton myös otimme, Kosonen huokaisi.

Kolmas erä oli Kososen mielestä vieraille hyvä muistutus.

– Huomasimme taas, ettei isokaan ero välttämättä riitä ja loppuun asti pitää pelata. Ilmaiseksi ei todellakaan tule mitään, hän muistutti.

Komea yleisömäärä ja Elenia-areenan tunnelma miellytti Kososta.

– Hienohan täällä oli pelata, ei siinä mitään. Erittäin kivaa oli lyödä myös ottelun viimeinen pinna. Ajattelin vain, että täysillä pitää lyödä. En sitten tiedä, kuinka kovalta se katsomoon näytti, savonlinnalaislähtöinen Kosonen nauroi. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic