Uutiset

LP Viesti syötti HPK:n nurin

Lentopallon naisten Mestaruusliigan kärkikamppailusta ei saatu odotetunlaista jännitysnäytelmää lauantaina Salossa.

Kotijoukkue LP Viesti syötti HPK:n nurin suoraan kolmessa erässä lukemin 3–0 (25–15, 25–18, 25–12) ja jatkaa ainoana tappiottomana joukkueena liigassa.

HPK:n peli tukehtui onnettomaan vastaanottopeliin jo ensimmäisessä erässä. Yleispelaajat Anna Boricheva (6/+4) ja Lexi Ervin (7/0) sen paremmin kuin libero Eveliina Rautiainen eivät saaneet kunnollista otetta kotijoukkueen syöttöön. Ensimmäisen erän vastaanotto jäi kolmikolta 23 prosentin tarkkuuteen.

Eveliina Rautiainen tunnusti suoraan, että homma oli jännityksestä kiinni.

– Salon syöttö ei ollut niin vaikea miltä se näytti. Oli ihan meidän omasta päästämme kiinni, jännitettiin varmaan sitä nostoa. Itsellä ainakin rupesi tutisemaan kun tuli yksi virhe, Rautiainen tunnusti.

Hänen mukaansa harjoituksissa homma toimii jo hyvin.

– Totta kai heillä on hyvä syöttö, mutta osataan me silti nostaa paljon paremmin. Peli ei mennyt tänään yhtään niin kuin ajateltiin. Ihan liikaa kunnioitettiin kaveria tuolla toisella puolella, Rautiainen sanoi.

Madsen ainoa onnistuja

HPK:n ainoa todellinen onnistuja oli keskipelaaja Michaela Madsen (11/+10), joka selvästi nautti pelaamisesta entisiä joukkuekavereitaan vastaan. Micun tuuletukset olivat edelleen Salohallin kuuluvimpia ja näyttävimpiä.

– Vastaanotto tökkäsi emmekä päässeet pyörittämään omaa peliä. Vähän oli huono ilme omalla joukkueella muutenkin. Madsen ihmetteli.

Samaa sanoi valmentaja Bruno Napolitano, joka yritti herätellä joukkuettaan kertaalleen melko kovasanaisestikin.

Viestillä kauden parasta

Kärkikamppailun teki epätasaiseksi HPK:n heikon vastaanoton lisäksi se, että LP Viesti pelasi perjantaina kauden parhaan liigapelinsä. Mestarien liigaan joukkuettaan valmistava valmentaja Kari Raatikainen hyrisi tyytyväisyyttään ottelun jälkeen.

– Asenne oli kunnossa, puolustuksessa nähtiin loistokkaita suorituksia ja hyökättiin todella pienellä virhemäärällä. Todella hyvä suoritus, Raatikainen kiitteli joukkuettaan.

Vieraista Pia Korhonen (4/+1) pelasi kaksi ensimmäistä erää hakkurina ja kolmanteen erään vuoron sai Ekaterina Skrabatun (3/+2), mutta kummankin hyökkäystehot jäivät 20 prosenttiin.

Passari Katja Kylmäaho oli eilen mahdottoman paikan edessä, sillä sen verran harvoin pallo nousi riittävän hyvin pelattavaksi.

HPK:n valmentaja Napolitano ei yllättynyt LP Viestin kovuudesta. Oman joukkueen suoritus jäi hieman kaivelemaan.

– Emme pelanneet hyvin. Tämä olisi ollut nuorille pelaajille hyvä paikka näyttää osaamista, mutta tällä kertaa se ei onnistunut, Napolitano sanoi. (HäSa)

Asiasanat

Menot