fbpx
Uutiset

LRC avasi pistetilinsä SM-sarjassa

Hämeenlinnalainen Linna Rugby Club alkaa päästä vauhtiin rugbyn SM-sarjassa. Joukkue juhli lauantaina ensimmäisiä pisteitään kukistamalla jumbofinaalissa turkulaisen Eagles RFC:n numeroin 31–5 (19–5). Kaurialan kentällä pelattu ottelu löi mukavat alkutahdit rugbyn ja amerikkalaisen jalkapallon yhteiselle Ryskettä ja ryminää -tapahtumalle.

LRC:n pirteä joukkue tuuletti ansaittua voittoa kotiyleisönsä edessä. Joukkue hallitsi kentän tapahtumia ja avasi lopulta pistetilinsä oikein korkojen kera, sillä viiden tryn rynniminen tiesi sarjataulukkoon kolmen voittopinnan lisäksi yhtä bonuspinnaa.

LRC oli vauhdissa varsinkin ottelun ensimmäisellä 40 minuutin jaksolla. Alusta saakka täysillä painellut joukkue teki kolme tryta reilussa puolessa tunnissa.

– Kyllä tämä oli meiltä hyvä esitys. Vaikka ottelun lopussa hieman puhti loppuikin, niin ylsimme aika tasaiseen esitykseen ja kamppailu eteni meidän komennossamme. Puolustus piti hyvin ja pääsimme myös mukavasti myös hyökkäyksiin. Jos olisimme vielä pystyneet levittämään hieman peliämme, niin olisimme pystyneet tekemään useammankin tryn, arveli LRC:n varakapteeni Tuomas Mehtiö.

Linna Rugby Club on pelannut vasta kolme SM-sarjaottelua. Kauden avausottelussa Helsingin joukkuetta vastaan hämeenlinnalaiset jäivät jyrän alle, mutta kaksi viimeistä ottelua ovat olleet jo parempaa vääntöä.

– Jos vain yllämme tämän päivän kaltaiseen peliin, niin voittoja on luvassa jatkossakin. Turku-ottelu oli ilman muuta alkukauden tärkein kamppailu, joka oli pakko voittaa. Onnistuimme kuitenkin hoitelemaan sen ihan tyylikkäästi ja tästä on todella mukava jatkaa pelejä. Olemme menneet koko ajan eteenpäin pelillisesti, Mehtiö muistutti.

LRC:n tryt tekivät lauantaina Henrico Harnoster, Teemu Arola, Avea Avea, Kalle Välimäki ja Santtu Salmén. Kahden pisteen arvoisissa lisäpisteyrityksiin onnistuivat lisäksi Avea Avea (kaksi kertaa) ja Tuomas Mehtiö.

LRC jatkaa SM-sarjan otteluitaan ensi lauantaina Tampereella kohtaamalla Tampere Rugby Clubin.

– Tampere on kymmenen joukkueen SM-sarjan kärkikastia, mutta heitäkin vastaan lähdemme rohkealla taktiikalla. Mitä enemmän pääsemme pyörittämään omaa peliämme, sitä enemmän on luvassa myös onnistumisia, muistuttaa LRC:n varakapteeni Tuomas Mehtiö. HäSa

Asiasanat

Menot