Uutiset

LRC kovassa kyydissä sarja-avauksessa

Hämeenlinnalainen Linna Rugby Club ei onnistunut avaamaan try-tiliään lauantaina Kaurialan kentällä pelatussa rugbyn SM-sarjan avausottelussa Helsinki Rugby Clubia vastaan. Viime kaudella voitosta voittoon jyrännyt mestarijoukkue murjoi sarjanousijan reiluin numeroin 72–0 (27–0).

HRC puski kahden 40 minuutin jakson ottelussa kaikkiaan 11 viiden pisteen maalia (try). Pistepottiaan taitava ja väkivahva joukkue kartutti lisäksi seitsemällä kahden pinnan lisäpistepotkulla ja yhdellä kolmen pisteen potkumaalilla. Hämeenlinnalaisten kenttäpuoliskolle parhaiten puskivat Ronan Rochford ja Joonas Nevakari. Rochfordille kirjattiin kolme trytä ja Nevakarille kaksi.

Linna Rugby Clubin ei kuitenkaan tarvinnut hävetä esitystään seuran historian ensimmäisessä SM-sarjaottelussa. Pelin avausjaksolla joukkueen syötöt eivät tahtoneet onnistua, mutta toisella jaksolla pallo eteni jo muutamaan otteeseen ihan hienosti.

Hyvin yhteen hitsautuneen HRC:n voitto ei ollut yllätys. Kotijoukkueen maajoukkuemies Kalle Välimäki muistutti kuitenkin, ettei LRC yltänyt vielä läheskään parhaaseen menoonsa.

– Jos olisimme saaneet palloja takamiehille hieman paremmin, niin tämä olisi ollut ihan eri peli. Mestarijoukkueen kohtaaminen heti sarja-avauksessa oli kuitenkin meille hyvä tasonmittari ja nyt ainakin tiedämme, mitä meidän pitää harjoitella ennen seuraavaa matsia. Hesan joukkue oli jo viime kaudella vahva ja lujaa se tuli tänäänkin, Välimäki myönsi.

LRC:lla on kuukausi aikaa hioa kuvioitaan ennen seuraavaa SM-sarjapeliä. Joukkue kohtaa kesäkuun 27. päivänä vieraskentällä Vaasan.

– Nyt pitää vain saada lisää itseluottamusta ja harjoitella kovaa. Sarja-avaus uudella sarjatasolla oli jännä koitos, mutta jatkossa homma ei saa olla näin paljon kiinni pääkopasta. Jos vastustaja tulee kovaa päälle, emme saa painaa päätä alas. Kovalla työnteolla pystymme ihan varmasti paljon parempaan esitykseen, Välimäki arveli. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic