fbpx
Uutiset

Luentosarja ennakoinnin merkityksestä tulevaisuuteen

Tulevaisuuden tutkimuksen seuran Hämeenlinnan toimintaryhmä ja Hämeen liiton koordinoima Kanta-Hämeen ennakointiverkosto järjestävät keväällä tulevaisuudentutkimuksen ja ennakoinnin kolmiosaisen koulutus- ja keskustelutilaisuuksien sarjan.

Studia generalia -tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Paikkana on Hamkin Visamäen yksikkö (C-rakennus, auditorio A, Visakaarre 12, Hämeenlinna). Luennot pidetään torstaisin kello 14.45-16.30.

Torstaina 17. maaliskuuta aiheena on Ennakointia ja tulevaisuusajattelua. Mitä on ennakointi, ja mitkä ovat sen tavoitteet? Miten ennakointia tehdään? Kuinka tulevaisuustietoisuutta ja tulevaisuussuuntautunutta ajattelua voidaan kehittää? Koulutus valottaa tulevaisuudentutkimuksen teoriaa ja avaa ennakoinnin perusteita.

Huhtikuun 14. päivänä puhutaan otsikolla Tehdään tulevaisuus. Koulutuksessa tutustutaan tavallisimpiin tulevaisuudentutkimuksen ja ennakoinnin menetelmiin ja työkaluihin. Lisäksi tarkastellaan eri menetelmien vahvuuksia, soveltamismahdollisuuksia ja haasteita. Työkaluista osallistuja voi koostaa oman tulevaisuustyöskentelyn työkalupakin.

Toukokuun 12. päivänä mietitään tulevaisuuden trendejä ja maailman muuttumista. Osallistujalla on mahdollisuus muodostaa oman tulevaisuuden arvioinnin tarkistuslistansa alustusten pohjalta. (HäSa)

Menot