Uutiset

Lukiokadun silta yhä yksikaistainen

Lukiokadun sillan repeämiä paikattiin tiistaina Hämeenlinnassa. Viikonvaihteessa kymmeniä senttimetrejä alaspäin romahtanut siltapenkere on tarkoitus kuitenkin vielä tukea kunnolla, ennen kuin liikenne päästetään jälleen kulkemaan myös keskustaan päin menevällä kaistalla.

Viereisestä parkkitalotyömaasta vastaavan Hämeenlinnan Pysäköinti Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Kulmala arvioi, että silta on täysin ajokelpoinen vielä tämän viikon aikana.

-Sovimme tänään, että asennamme penkerettä tukevaa ponttiseinää vasten vielä sellaiset maatuet, ennen kuin silta avataan liikenteelle. Veikkaisin, että tällä viikolla asia on järjestyksessä, Kulmala sanoo.

Hän kertoo, ettei sillan keskustan puoleisen maapenkan vajoaminen tullut rakentajille täysin yllätyksenä. Juuri sen vuoksi he asensivat ponttiseinän tukemaan siltapenkerettä ennen paalutustöiden käynnistämistä.

-Mutta mihin se massa Lukiokadulta on hävinnyt, sitä tottakai nyt tutkitaan geosuunnittelijoiden kanssa. Siinä on todennäköisesti pohjaton suo aika pitkälle alaspäin ja se on yksi suunta, minne se ainakin minun oletukseni mukaan on mennyt, Kulmala sanoo.

Hän huomauttaa, että moottoritien pohjaksi ajettiin 1960-luvulla suuria määriä soraa.

-Perimätiedon mukaan sitä meni älyttömiä määriä, se upposi ihan uppeluksiin, Kulmala muistelee.

Parkkitalon rakentajat ovat siirtänyt paalutuksensa toistaiseksi Turuntien sillan puoleiseen osaan työmaata. Kulmalan mukaan siellä ei ole odotettavissa vastaavanlaisia ongelmia.

-Emme ole niin lähellä siltaa kuin Lukiokadun kohdalla. Nykyiseltä paalutuspaikalta on selvästi pidempi matka Turuntien sillalle, Kulmala sanoo.

Kun pysäköintiyhtiö on saanut Lukiokadun penkereen korjattua, se ilmoittaa asiasta Hämeenlinnan kaupungille, joka tarkastuksensa jälkeen poistaa ajokieltopuomit sillalta. (HäSa)

Päivän lehti

24.1.2020