Uutiset

Lukiolaiset hämillään tulevaisuudestaan

-Jotain meille on sanottu, että itse saamme päättää, mihin tästä lähdetään, mutta vähän epämääräistä se vielä on, kertovat Hämeenlinnan yhteiskoulun ekaluokkalaiset Katri Aaltonen ja Aino Kilpi tuntemuksistaan.

Hykin lukion lakkautusta on alettu pikku hiljaa valmistella. Lukio lopetetaan kahden vuoden kuluttua, joten tänä syksynä opiskelunsa aloittaneet ekaluokkalaiset sijoitetaan syksyllä 2012 joko Kaurialan tai Lyseon lukioon.

Aaltonen ja Kilpi ovat lukeneet päätöksestä lehdistä ja kuulleet siitä myös opettajilta. He kuvailevat tunteitaan lähinnä hämmentyneiksi.

-Emme oikein voi ymmärtää, miksi täältä täytyy lähteä. Tylsältä tuntuu, tytöt kertovat.

Kilpi uskoo päätyvänsä Lyseoon, mutta Aaltonen on vielä kahden vaiheilla.

-Lyseo olisi lähempänä, mutta toisaalta haluaisin Kaurialaan, koska minulle on jäänyt siitä kuva hienona paikkana, Aaltonen pohtii.

Opetuspalvelujen palvelujohtaja Mika Mäkelä vahvistaa ekaluokkalaisten käsityksen, että opiskelijoita kuullaan ensi syksynä, jolloin he voivat kertoa, kumpi lukioista miellyttää heitä enemmän.

-Lopullinen jako tehdään kuitenkin täällä opetuspalveluissa, jotta ryhmät saadaan tasaisiksi. Jako voi tapahtua myös oppilaiden linjavalintojen mukaan, Mäkelä sanoo.

Jokainen Hykin lukion oppilas tietää tulevan lukionsa syyslukukauden 2011 lopussa. Yrittäjälinjalla opiskelevalle Andreas Ansaharjulle valinta on jo selvä, vaikka tutusta koulusta onkin haikea lähteä.

-Lyseoon lähden, sillä se on lähempänä ja siskonikin opiskelee siellä. Myös se painaa päätöksessä, että voin jatkaa yrittäjälinjan opintoja siellä, Ansaharju kertoo.

Lakkautuspäätös ei vaikuttanut Hykin lukion hakumääriin viime keväänä. Lukiossa aloitti tänä syksynä tavalliseen tapaan 72 oppilasta. Paikkamäärä vastaa kahta opetusryhmää.

-Kaikki paikat tulivat täyteen eli kyllä tämä on edelleen hyvin vetovoimainen koulu, Mäkelä sanoo.

Hän kertoo, että myös ensi vuonna lukiossa alkaa ekaluokka, tosin vain yksi, sillä puolet opiskelupaikoista on silloin siirretty Kaurialan kouluun.

Mäkelän mukaan Kaurialaan mahtuu sata oppilasta nykyistä enemmän. Todennäköisesti reilu puolet Hykin lukiolaisista siirtyykin Kaurialaan ja loput Lyseoon.

-Tällä hetkellä kaupungissa on 440 lukiopaikkaa. Laskujemme mukaan paikkamäärä putoaa vuoteen 2012 mennessä 50:llä, Mäkelä kertoo. (HäSa)

Päivän lehti

28.1.2020