Uutiset

Lukiolaiset syyslomalla Ranskassa

Koska tapahtuma oli ja missä? Lukioliikelaitos Tavastian opiskelijat aloittivat syyslomansa 12.10. Ranskassa.

Mitä juhlitte? Viime toukokuussa Hämeenlinnan lukioissa vieraili oppilaita Orléansista Ranskasta Lycée Maurice Genevoixin lukiosta. Nyt Kaurialan lukion Ympäristömyötäistä tuotesuunnittelua -projektiin osallistuneet opiskelijat olivat syyslomaa edeltävällä viikolla vastavierailulla Ranskassa. Projektiin, jonka yhteisenä kielenä oli englanti, osallistui toisen ja kolmannen vuosiluokan opiskelijoita Kaurialan, Hämeenlinnan lyseon ja Parolan lukioista.

Mitä oli ohjelmassa? Matkustuspäivän loppupäivä Ranskassa vietettiin omien vaihto-oppilasperheiden seurassa. Ensimmäisenä koulupäivänä rehtori toivotti meidät tervetulleeksi, sekä meille tarjoiltiin aamiainen koulun ruokalassa. Myöhemmin iltapäivällä esitimme valmistamamme projektityöt ranskalaisille oppilaille. Ne liittyivät mm. ympäristöystävälliseen designiin ja suomalaiseen tuotesuunnitteluun.

Ohjelmaan kuului myös tutustumista eri lukioihin, Ranskan historiaan, ranskan kielen opiskelua, vierailu FRAC Centre -arkkitehtuurimuseoon ja yliopistoon sekä oppilaiden järjestämiä aktiviteetteja. Viikko huipentui tiistaina vierailuun kauniiseen Chambordin linnaan sekä Bloisin kaupunkiin.

Huomasimme, että ranskalaiset oppilaat tekevät koulun eteen todella paljon töitä. Pisimmillään koulupäivät olivat yhdeksän tunnin mittaisia, ja sen jälkeen kotona piti tehdä vielä annetut läksyt. Yhteistä vapaa-aikaa ranskalaisten oppilaiden kanssa ei ollut yhtä paljon kuin heidän vierailullaan Hämeenlinnassa. Viikonloppuna perheillä oli omaa ohjelmaa, ja osa opiskelijoista pääsi käymään jopa Pariisissa.

Vierailumme aikana tutustuimme ranskalaiseen kulttuuriin ja perheiden arkielämään niin ruuan kuin erilaisten tapojenkin muodossa.

Oliko huvia vai hyötyä ja miksi? Kokonaisuudessaan projekti oli erittäin onnistunut ja sain sen aikana paljon mieleenpainuvia muistoja. Tutustuin Ranskan-matkan aikana ihmisiin joita voin nyt kutsua ystävikseni. Jos vastaavanlainen mahdollisuus tulee koskaan kenellekään tarjolle, suosittelen lämpimästi tarttumaan tilaisuuteen. Vaihto-oppilaskokemus oli kaikin tavoin antoisa ja ikimuistoinen.

Kuka lähetti jutun ja kuka otti kuvan? Jutun kirjoitti Venla Kaukokari Hämeenlinnan lyseon lukiosta ja kuvan otti Paula Perkkalainen.

Keitä on kuvassa? Projektilaisia tutustumassa Chambordin linnaan.

 

Asiasanat

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic