fbpx
Uutiset

Lukko avasi voittotilinsä, SaiPa rynnisti jääkiekkoliigan kärkeen, HIFK edelleen tappioitta

Satakuntalaisten joukkueiden alkukausi jääkiekon Liigassa on ollut vaisu, kun ennen keskiviikon kierrosta Porin Ässät ja Rauman Lukko miehittivät kahta viimeistä sijaa. Lukko nappasi keskiviikkoiltana vihdoin kauden ensimmäisen voittonsa, kun se kukisti Tampereella Tapparan 4-3.

Ennen Tappara-ottelua Lukko oli kärsinyt neljä tappiota peräkkäin. Tampereella Lukon tehomiehet olivat Roni Sevänen (1+1) ja Arttu Ilomäki (0+2).

Viime kauden hopeamitalistin ja kuutena peräkkäisenä kautena finaaleissa pelanneen Tapparan alkukausi on ollut erittäin vaisu. Tamperelaiset ovat voittaneet vain yhden viidestä ottelustaan. Lukko nousi neljään pisteeseen Tapparan kanssa.

Ässät lähti Lappeenrantaan metsästämään kauden ensimmäistä kolmen pisteen pottiaan, mutta joutui pettymään. Ahti Oksanen viimeisteli SaiPalle kaksi maalia ja johdatti lappeenrantalaiset 4-1-voittoon Tyler Morleyn (1+2) kanssa.

SaiPa nousi tasapisteisiin kärjessä olleen TPS:n kanssa ja nappasi kärkipaikan haltuunsa, kun sillä on kolmen pisteen voittoja turkulaisia enemmän.Puolustajat laukoivat ensimmäisiä Liiga-maalejaHelsingissä HIFK jatkoi voittokulkuaan, kun se kukisti KooKoon 4-2. Kaksi puolustajaa pääsi tekemään Liiga-uransa ensimmäisen maalin.

Avauserässä KooKoon Kalle Valtola, 22, iski 1-1-tasoituksen ja avasi maalitilinsä. HIFK:n NHL-veteraani Kyle Quincey, 33, teki ensimmäisen Liiga-maalinsa toisessa erässä, kun hän vei helsinkiläiset 2-1-johtoon.

Helsinkiläisyleisön sankariksi nousi kaksi maalia tehnyt Erik Thorell. Hän viimeisteli ottelun avausmaalin rangaistuslaukauksella ja voittomaalin viitisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Lisäksi ruotsalaishyökkääjä nappasi syöttöpisteen Quinceyn täysosumaan.

HIFK on voittanut kauden kaikki viisi otteluaan ja on kahden pisteen päässä SaiPasta ja TPS:stä.

Pelicans ja Jukurit nyhjäsivät maaleitta varsinaisen peliajan. Lahtelaisten Jakub Skarekille kertyi varsinaisella peliajalla 12 ja Jukurien Juhana Aholle 20 torjuntaa. Ahon nolla piti loppuun saakka, mutta Skarek joutui antautumaan jatkoajalla. Jukurien Turo Asplund hyödynsi ylivoimapelin ja niittasi mikkeliläisille 1-0-voiton.

Asiasanat

Menot