Uutiset

Lukko löi HPK:n ylivoimalla

HPK-Lukko 2-3.

Toinen käytti ylivoimansa ja toinen ei, eikä kumpikaan ollut yhtään tyytyväinen tuomaritoimintaan.

Sellainen oli pelin henki lauantaina Ritarihallissa, kun Rauman Lukko haki tärkeät pisteet Hämeenlinnan Pallokerholta. Kumpikin joukkue sai pelata melkoisesti ylivoimalla ja Lukko käytti seitsemästä mahdollisuudestaan kolme.

Lukon voittomaali tuli kerholaisittain ikävällä tavalla. HPK kesti viimeisen alivoimansa lähes loppuun asti, mutta ihan sen viime hetkillä Jarkko Kauvosaari pääsi laukomaan Jyrki Louhen karkeasta harhasyötöstä 3-2-voittomaalin.

Louhea kävi melkein sääliksi, sillä kokenut hyökkääjä johti mainiosti Kerhon parasta hyökkäyskolmikkoa. Sentterinä pelannut Louhi syötti kummatkin Armands Berzinsin tekemät maalit ja toinen laitahyökkääjä Kaspars Saulietis teki esityön maanmiehensä ensimmäiseen osumaan.

Paikkoja lopussa

Kaiken lisäksi Louhi järjesteli pari minuuttia ennen loppua Berzinsin kolmanteen avopaikkaan, mutta Lukon maalissa mainiosti pelannut Mika Noronen torjui latvialaisen yrityksen kypärätemppuun. Sen jälkeenkin HPK:lla oli saumansa, mutta Noronen kesti.

-Totta kai tuntuu todella surulliselta hävitä tällainen kuuden pisteen ottelu kotona. Meillä oli vielä lopussa tasoituspaikkoja, mutta emme onnistuneet maalinteossa, Berzins harmitteli.

Berzinsin mielestä kolmikon peli oli ihan hyvällä mallilla jo torstaina SaiPaa vastaan.

-Viime pelin jälkeen arvelin, että joku päivä iskemme vielä maalejakin ja tänään niin kävi. Meidän pitää vain jaksaa tehdä kovasti töitä ja hyviä asioita tapahtuu, latvilainen mietti.

HPK:n ylivoima ei ollut tällä kertaa vieraiden tasolla. Lukko sai kymmenen jäähyä, mutta kertaakaan Kerho ei saanut kiekkoa Norosen taakse.

Erotuomareille sapiskaa

Ottelun tuomarikaksikon (Jukka Hakkarainen ja Ville Vuohtoniemi) työskentely ei tyydyttänyt kumpaakaan joukkuetta. Sekä Hirvonen että Lukon päävalmentaja Rauli Urama ihmettelivät tuomareiden ratkaisuja. Kumpikin oli samalla oman joukkueensa esitykseen kohtuullisen tyytyväinen.

Urama näki, että Lukon voitto perustui vahvaan yli- ja alivoimaan.

-Tiukka peli ja loistava taistelu. Erikoistilannepelaamisemme oli erinomaista. Jos herrat Vuohtoniemi ja Hakkarainen näkevät jääkiekkopelin tuolla tavalla, niin aika vaikea heidän on varmaan jatkaa SM-liigassa viheltämistä. Uskon, että tuomarikaksikko sai vähän nuhteita ja sen jälkeen pelitkin vähenevät, Urama kommentoi.

Hirvonenkaan ei tuomareita kommenteissaan säästellyt.

-Jos vastustaja tekee pelin vaikeaksi, niin tänä päivänä sen tekevät myös raitapaidat. Pelaajat eivät tiedä kentällä yhtään mitä saa tehdä. Käsittämättömistä huitomisista, syleilyistä tai estämisistä ei tule mitään, ja sitten jostain hipoista tulee jäähyjä. Peli tehdään pelaajille turhan vaikeaksi, Hirvonen sanoi.

Hirvonen muistutti, että Kerholla oli riittävästi paikkoja pisteisiin.

-Tosin me emme tuomareihin tänään varmaankaan kaatuneet. Meillä oli omat tilaisuutemme tulla lopussa tasoihin ja hoitaa ottelusta parempaa tulosta. Taistelu oli meilläkin hyvää ja ilmeemme parani koko ajan ottelun edetessä. Saimme peliimme paremman flown. Sitä olemme hakeneet pitkään. Se tuottaa jatkopeleissä varmasti tulosta, valmentaja tuumi.

HPK jatkaa sarjasijoituksen kannalta tärkeitä pelejään ensi viikolla tiistaina Kuopiossa ja lauantaina Helsingissä Jokereiden vieraana. Seuraavan kotiottelun Kerho pelaa maaliskuun ensimmäisenä päivänä Kärppiä vastaan. (HäSa)