Uutiset

Lukko-pelin hattutemppu oli Viitaluoman uran ensimmäinen

HPK:n ykköshyökkääjällä ja kapteenilla Ville Vili Viitaluomalla aukesi kauden pistetili oikein ropinalla viime lauantaina. Hän taikoi Rauman Lukkoa vastaan komean hattutempun ja sai sen kunniaksi Kaupunkiuutisten knallin omakseen.
 
Vili ei ainakaan muista, että olisi aikaisemmin urallaan tehnyt samassa pelissä kolmea maalia. Pisteitä hän on kyllä kerännyt yhdessä ottelussa joskus enemmänkin, mutta hän on tunnetusti myös taitava syöttämään.
 
– Totta kai on aina mukavaa tehdä maaleja, mutta pääasia oli, että saatiin hyvä peli ja kolme pistettä. Seuraavaan peliin ne eivät kuitenkaan enää auta yhtään, hän tuumaa.
 
Lukkoa vastaan koko joukkueen meno näytti jo ihan toiselta kuin kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa.
 
– Oli tekemisen meininkiä joka pelaajalla. Toivotaan, että saadaan siihen jatkumoa.
 
Ykkösketju  rauhallisena
Fanit ehtivät jo vähän huolestua, kun ykkösketju (Viitaluoman laidoilla Joonas Vihko ja Jere Sallinen) ei saanut aikaiseksi mitään kahdessa ensimmäisessä liigapelissä. Keskushyökkääjä kertoo kolmikon kuitenkin olleen rauhallisella mielellä.
 
– Oli meillä aikaisemminkin jo hyviä juttuja. Emme ehtineet pelata montakaan peliä yhdessä ennen liigan alkua, ja se ottaa aina aikansa, ennen kuin alkaa sujua. Sitä oli silti turha miettiä liikaa, Vili sanoo.
 
Hattutemppupelinsä jälkeen Vili kertoi iloisena, että hän tuntee olevansa elämänsä vedossa.
 
– Nyt ei ole mitään valittamista. Kesä meni todella hyvin, ja mies on kunnossa, hän hymyilee.
Heti, kun joku pelaaja onnistuu mainiosti, alkavat myös pohdinnat mahdollisesta ulkomaille lähdöstä, Vilin tapauksessa KHL-kutsusta.
 
– Spekulaatioitahan kuulee aina koko kauden ajan. Nyt ne eivät ole kenenkään muun kuin lehtien pohdintoja. Minua ne eivät liikuta. Pelaan HPK:ssa tässä ja nyt, hän itse kuittaa asian.
 
Pieniä muutoksia
Tämän kauden HPK:ta kapteeni kuvailee hyvin paljon samanlaiseksi kuin viime kauden joukkuetta. Vain muutama jätkä on vaihtunut, eikä suuria muutoksia välttämättä ole tarvittu. Vilin mukaan pieniä asioita valmennuksessa on kuitenkin muuttunut, mutta ne ovat enemmän joukkueen sisäisiä juttuja kuin ulospäin näkyviä seikkoja.
 
HPK on Vilin mukaan hyvin tasainen joukkue, jopa niin tasainen, että kuka tahansa pelaajista voi hänen mielestään temppuilla seuraavan knallin – vaikka joku nelosketjun hyökkääjistä.
 
Puolustaja Jyri Niemi kertoi viime keskiviikon lehdessä, että hänen saamaansa Viidakon Ykä –lempinimen historiaa pitää kysyä Vililtä. Tämän vastaus ei kuitenkaan valaise asiaa yhtään paremmin.
 
– Siinä on kaunis lempinimi. Kadulla se kääntää varmasti päät. Ei siitä sen enempää, Vili myhäilee.
 
Tuttu vieras
Tänä lauantaina HPK:n vieraaksi saapuu Tampereen Tappara. Vili odottaa halliin runsaslukuista yleisöä ja lauantai-illan huumaa.
 
– Siellä on vastassa suhteellisen tuttu valmentaja (entinen HPK-valmentaja Jukka Rautakorpi), ja tiedämme, mitä on tulossa. Tappara on erittäin laadukas joukkue.

Asiasanat

Päivän lehti

24.1.2020