Uutiset

Lukon vuoro jäädä HPK:n nuorten jalkoihin

HPK:n A-nuorten vahva meno jatkui lauantaina Raumalla. Nuorten jääkiekkoliigaa jo ylivoimaisesti johtavan HPK:n kovuuden sai tällä kertaa tuntea nahoissaan Lukko. Kerho jätti Lukon nolllle ja voi 3–0 (3–0, 0–0, 0–0).

Hämeenlinnalaiset ratkaisivat voiton itselleen heti ensimmäisessä erässä. Ismo Nikkinen (1+1) teki Kerhon ensimmäisen kahden pelaajan ylivoimalla. Miika Heikkilä iski 2–0 niin ikään ylivoimalla. Nuorten liigan pistepörssiä johtava Eetu-Ville Arkiomaa (1+2) sinetöi loppunumerot jo ajassa 16.56.

Syöttöpinnoja ansaitsivat myös Joona Monto , Santeri Vuoti ja Mikko Lahtela. Maalia vartioinut Joonas Toivonen tarvitsi kauden ensimmäiseen nollapeliinsä 18 torjuntaa. Työn sankarina voi pitää puolestaan puolustaja Henri Allenia, jonka peliaika oli hulppea 31.13.

Kerhon päävalmentaja Olli Salo oli tyytyväinen joukkueensa kuuden pinnan viikonloppuun.

– Joukkue oli todella valmis otteluun. Perjantai-illan (voitto Tapparasta Tampereella) ei painanut yhtään jalopissa. Hattua on pelaajille nostettava. Joka kentällinen onnistui, Salo kehui.

– Meillä ei ollut missään vaiheessa hädän häivää. Ensimmäistä ja toista erää veimme selvästi. Kolmannessa erässä pidimme huolen siitä, ettei kotijoukkue pääse yllättämään, valmentaja jatkoi.

Salo vakuuttaa, ettei HPK:n nuorten joukkueessa ole liiallista hyvän olon tunnetta, vaikka tilanne sarjan kärjessä on herkullinen.

– Kevättä kohti mennään ja peli on ainoa, joka ratkaisee. Sitä meidän on yhä kehitettävä.

Kerho jatkaa nuorten liigaa ensi viikonloppuna Vierumäen turnauksessa. HPK saa vastaansa perjantaina Ässät, lauantaina TPS:n ja sunnuntaina Sportin. (HäSa)

Asiasanat

Mainos