Uutiset

Luminen aamu

Torstaiaamuna maassa oli valkoinen peitto. Synkkä maisema oli saanut sävyä pintaansa.

Television aamu-uutiset aloittivat perinteiseen tyyliinsä Amerikan uutisilla: Bush sitä ja tätä.

Joku korpraalin arvoinen oli päässyt suureen valtaan ja yksin syyllistynyt koko mahtavassa vankilassa tapahtuvasta kidutuksesta. Esimiehet eivät sitä huomanneet. Hän oli saanut rangaistuksensa.

Suomalainen korpraali kuuntelee hämmästyneenä uutisen.

Jatkoa tulee. Bush ei tykkää iranilaisista. Ne ovat terroristeja ja rakentavat ydinasetta.

Englannissa joku Blair ihailee uutista ja huomaa ehkä samalla ajattelevansa terroristien kukistamisen ohella öljykenttiä. Niissä karkeloissa kannattaisi olla mukana. Voisi Bushin kanssa jakaa öljymyynnin kannattavasti sitten tulevaisuudessa.

Kymmeniä vuosia uutisointi on toiminut samalla tavalla kaikkiin mahdollisiin maihin. Kansakunnat ovat ottaneet tiedon niin monta kertaa vastaan, että se on mennyt perille.

Hyvyys tiedetään.

Arabimaailma on merkillinen ja sitä voisi vierastaa. Niiltä pitäisi ottaa valta ja antaa todellisille osaajille. Heillähän on lisäksi läheiset suhteet yläkertaan . . . ainakin uutisten mukaan.

Suomalainen korpraali sulkee television.

Ulkona on sentään puhdas lumikerros peittämässä paikallisen sotkun. Korpraali noutaa polkupyöränsä varastosta, virittää valot ja polkaisee lumihangessa vauhtia. Ylämäessä ei oikein kulje. Renkaat keräävät lumipaakkuja ja vaihde on pidettävä ykkösellä.

Pääväylän vieressä Rapamäen kevyen liikenteen väylä oli ajettu hyvin. Siinä oli kiva huristella alaspäin, paakut lentelivät renkaista.

Poltinahontien väylä oli auraamatta ja lisälunta oli lentänyt pääväylältä jarruttamaan menoa. Vasemmalle jäi jäähallin parkkipaikat. Ne oli hienosti putsattu lumesta. Onhan illalla peli ja hyvä on olla ajoissa puhtaat paikat. Tärkeät asiat pitää olla hallinnassa.

Tiiriössä ilahduttavaa oli Pälkäneentien viereisen väylän auraus. Siinä pyörä sai lisää liikettä ja uudet kerääntyneet paakut katosivat renkaista. Loppumatka sujuikin hyvin, työpaikan piha oli kunnossa. Pyörätelineessä oli kaksi polkupyörää, parkkipaikka oli puolillaan autoista.

Liikunnan tuoma lämmin olo tuntui mukavalta.

Käytävän kello näytti kolmea vaille seitsemän. Työmatkaan oli mennyt kahdeksan minuuttia normaalia enemmän aikaa, mutta aivot olivat saaneet mukavasti happea. Ei olisi uskonut korpraalin olevan niin suuri tappi armeijassa.

Vanha korpraali

Hämeenlinna

Päivän lehti

5.7.2020