Uutiset

Lundahl ja Bitter suunnistivat SM-kultaa

Hämeenlinnalais-riihimäkeläinen autosuunnistuspari Veli-Matti Lundahl-Riku Bitter voitti ensimmäisen yhteisen suomenmestaruutensa lopulta maksimipistein. AAU/RiiUA-pari kruunasi SM-kautensa voittamalla viimeisen SM-osakilpailun ylivoimaisesti.

UFAK-lenkille lähdettäessä neljällä parilla oli mahdollisuus mestaruuteen. Parhaat lähtökohdat poikkeuksellisen tasaisessa sarjassa oli kolme kautta yhdessä ajaneilla Lundahlilla ja Bitterillä.

AAU/RiiUA-pari voitti talvella Forssassa ja syyskuun alussa Toijalassa, kun muut voitot olivat päätyneet eri autoihin. SM:n loppupisteisiin lasketaan kunkin kilpailijan kolme parasta sijoitusta.

SM-päätöksessä Lundahl ja Bitter näyttivät osaamistaan ja ajoivat toiseksi kovimmat aikapisteet hukaten vain yhden 10 min arvoisen suunnistusaseman. Alkukaudesta uuden mestariparin kovimpana haastajana ollut, lopulta SM-neloseksi sijoittunut Turun Jari Ojanperä-Riku Rousku oli nopeampi, mutta hukkasi peräti seitsemän asemaa.

Keväällä Turengin AUK:n SM:n voittanut Lapuan Teemu Hangasmaa-Lasse

Pajala oli kisan kakkonen ja nousi SM-hopealle ohi parin Raimo Vennola-Jari Kulmala. Pronssia saanut PSAS/KangUA-pari oli päätöskisassa neljäs.

Viidenneksi sijoittuneet forssalaiset Jari ja Toni Koivisto sijoittuivat SM-sarjassa kuudenneksi. AS:n kuljettajien SM-valtikka on nyt ollut jo neljä vuotta.


Yliniemi ja Åstrand viidensiä

Hämeenlinnassa. Kolme edellistä SM-kultaa voittanut hämeenlinnalais-vantaalainen pari Esa Yliniemi-Stefan Åstrand ei ajanut kuin kolme viidestä SM-kisasta. FoSUA/UFAK-pari teki suunnistuksellisesti vaativan SM-päätöksen eikä näin ollut taistelemassa mitaleista. Edellinen mestaripari oli SM:ssä lopulta viides.

Lundahl ja Bitter ajoivat yhdessä vuosituhannen vaihteessa ja saavuttivat SM-hopeaa vuosina 2000 ja 2001. Vuonna 2009 uudelleen samaan autoon istuneet kaverukset saavuttivat SM-pronssia. Viime vuonna pari oli ajamassa SM-hopealle, kun tekniikkamurheet päätöskisan päätösjaksolla johtuvat mitalisijan karkaamiseen. Riku Bitterillä on neljä SM-kultaa 90-luvulta ja lukuisia Pohjoismaisen AS-sarjan mitalisijoja. (HäSa)