Uutiset

Luokkaretket

Irlanti, Kreeta … luin ihmeissäni juttua luokkaretkistä. Herätys luokkaretkien järjestäjät; missä on suhteellisuudentaju? Helsingissä voi käydä shoppailemassa, mutta tunteeko nuori maansa pääkaupungista muuta kuin keskustan kaupat? Entä Turku upeine Aboa Vetuksineen, linnoineen ja saaristoineen. Onko tullut käytyä…?

Esimerkkejä riittää vaikka kuinka. Ei kannata esiintyä kansainvälisenä, jos ei tunne edes oman maansa kuuluisia kohteita.

Vaikka kuinka tehtäisiin talkoita ja kerättäisiin rahaa (sinänsä hyvä opetus, ettei raha ilmesty pankin seinästä…), vanhempien kontolle jää aina jotakin maksettavaa. Pitää olla käyttörahaa, passit jne. Tästä kyydistä jää auttamatta rahasyistä aina joku pois.

En missään tapauksessa odota, että yhteiskunta maksaisi tällaisia lystejä – koulun tehtävä ei ole toimia viihteen järjestäjänä.Ja miksi luokkaretkillä pitäisi olla päivätolkulla?

Järki käteen luokkaretkissä; ne ovat perinteisesti olleet kevään kohokohtia ja kaikilla on takuulla hauskaa vaikka käytäisiin tunnin matkan päässä jos päivä on hyvin ja monipuolisesti järjestetty.

Äiti

Hattula

Päivän lehti

10.4.2020