Uutiset

Luomi-Toukolan voitto Norjaan

Norjalaisvieras Hadeland OK hallitsi viisiosuuksista hihtosuunnistusviestiä Lumi-Toukolaa alusta alkaen. Neljän MM-kävijän joukkue otti jo avausosuudella lähes puolentoista minuutin johdon ja maalissa ero kakkoseksi kirineeseen Femmaniin olikin jo lähes viisi minuuttia. Kolmanneksi ehti imatralainen SK Vuoksi seitsemän sekuntia kakkossijasta.

Kakkosijasta oli kamppailemassa neljä joukkuetta ankkuriosuuden alkaessa. MM-mitalisti Staffan Tunis oli lopussa omalla reitinvalinnallaan terävin ennen SK Vuoksen Simo Turusta. Lounais-Hämeen Rasti voitti aikanaan viestin neljästi. Nyt mukana ollut konkariryhmä Jukka Lanki, Jussi Syrjälä, Raino Pesu ja Mika Tervala oli vahvistettu Salla Koskelalla ja sijoittui seitsemänneksi.

– Tänne oli kiva tulla. Kisa oli mielenkiintoinen, nopea ja tekninen suunnistettava, norjalaiset kiittelivät ratamestaria.

Naisten neljän osuuden kilvassa saatiin tuttu kärkijoukkue tamperelainen Koovee. Se nousi kärkeen jo toisella osuudella. Kakkoseksi tuli Haapamäen Urheilijat 2.03 voittajista jääneenä. Saloisten Reipas vei kolmossijan ja Lammin Säkiä oli viides joukkueella Marja Rantanen, Ritva Partanen, Leena Rauhamäki ja Mari Koivunen. (HäSa)

Asiasanat