fbpx
Uutiset

Luomumissi, vaan ei silikonitissi

Suomi on saanut eilen uuden missin. Onnittelut ovat (kai?) paikallaan.

Voittajan kuppikoko lienee ollut oikea, tai ehkäpä hänellä on varmuuden vakuudeksi ollut lääkäriltä hankittu luomutodistus sullottuna bikineihin.

Eihän voitto silti totuuden nimessä hänelle olisi kuulunut, vaan ennakkosuosikille Miia Lakkistolle, joka “perhesyihin” vedoten jättäytyi kisasta.

Teollaan hän aiheutti ennenkuulumattoman kohun ja sai missikeisari Eino Makusen tyrmistymään. Mutta toisaalta – mistäpä ei Eino tyrmistyisi.

Iltapäivälehdet herkuttelivat päivätolkulla, valehteliko Lakkisto a) tisseistään ja b) vanhempiensa todellisesta hädästä.

Julkinen tuomio kuului, että valehteli, koska pelkäsi ihaillun rintavarustuksensa paljastuvan silikonilla aikaansaaduksi.

Mitä sitten ja ketä kiinnostaa, vaikka häntä olisikin kirurginveitsellä avitettu? Ilmeisesti surullisen monia. Osaksi saamme syyttää kaikesta kohusta vain itseämme, kun lähdemme kaikenlaisiin kyllä vai ei -gallupeihin mukaan.

Koko missibisnes on alkanut saada melkoisia farssin piirteitä. Joka vuosi ilmaantuu joku muka-skandaali. Milloin joku kandidaatti on liian seksikäs, milloin paljastuu alastonkuvia, milloin on silikonit.

Jos ensinnäkin etsitään kauniita naisia, kauneuden ja seksikkyyden välinen raja on hiuksenhieno. Miksei kaunis nainen saisi näyttää seksikkäältä? Senkö takia missien uimapuvut ovat nykyään kuin valaalle tehtyjä ja istuvat yhtä hyvin?

Lisäksi alastonkuvat ovat jokaisen oma asia, tai ainakin pitäisi olla. Eri asia tietysti on, jos ne sattuvat löytymään jostain alan julkaisusta keskiaukeamalta.

Ja mitä pahaa siinä on, jos missiehdokkaalla on silikonit? Ainakaan vielä ei tekotissisille ole omiakaan missikisoja järjestetty.

Jotenkin tuntuu, että Eino Makusen olisi aika hommata itselleen manttelinperijä – joku, joka olisi henkisesti tällä vuosituhannella.

Vai olisiko sittenkin niin, että Makunen on ovelampi kuin kukaan meistä arvaakaan ja vetelee mediaa naruista oman mielensä mukaan? Aika kalliiksi nimittäin tulisi ostaa missikisoille mainostilaa saman verran kuin lehtijutut ovat vieneet palstatilaa.

Jotain Makusen organisaatiosta kertoo sekin, että muutamat missit ovat uskaltaneet avautua ja kertoneet jääneensä missivuotenaan vaille tarvitsemaansa tukea.

Elämä kauneusmaailmassa on varmasti julmempaa kuin julkisesti on tiedossa. Parikymppinen, tuntemattomuudesta parrasvaloihin lähes yhdessä yössä ponnahtanut tyttönen voi tuntea olonsa melko orvoksi, jos apua ei yhtäkkiä enää löydykään.

Töissä heitin viime viikolla huulena, että kun Miia Lakkisto kerran jättäytyi missikisoista pois, minä voisin mennä tilalle. Työkaveri vihjaisi, että eihän siellä ole seniorisarjaa.

Eikä myöskään XL-sarjaa, lisäsin itseäni tarkoittaen. Hyvä niin.

Menot