Uutiset

Luontokoulu ei tukahtunut kokonaan

Moni ihmettelee, onko pari vuotta sitten lakkautetusta Luontokoulu Ilveksestä enää Hämeenlinnassa mitään jäljellä.

Luontokoulu ehti toimia vajaat kymmenen vuotta. Se, mitä siitä on jäljellä, on viime kesästä alkaen kuulunut Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Arxin alaisuuteen. Sen johtaja Noora Herranen vakuuttaa, ettei toimintaa suinkaan ole ajettu kokonaan alas.

?Pyrimme parhaamme mukaan lainaamaan luontokoulun välineitä ja ohjelmia. Lisäksi Aulankokeskus toimii elävän historian teatterin näyttämönä.

Elävän historian teatteri tarkoittaa esimerkiksi sitä, että näyttelijä toteuttaa päiväkotilapsille tai kouluryhmille aikamatkoja Aulankokeskuksessa ja Aulangon luonnossa.

Tänä lukuvuonna on toteutettu myös Matematiikkaa luonnossa -projektia, jota on vetänyt luontokoulun entinen ympäristökasvattaja Aulikki Laine.

Herrasen mukaan halukkaat voivat vuokrata luontokoulun tiloja. Jotkut koululuokat ovat tehneetkin niin ja päässeet siten työskentelemään mikroskooppien ääreen.

Noin kerran kuukaudessa Aimokoulu eli Arxin kuvataidekoulu käyttää Aulankokeskusta. Joskus jokin yhdistys on vuokrannut tiloja.

?Taidekasvatus ja ympäristökasvatus istuvat todella hyvin yhteen. Toimintakulttuuriimme sopii hyvin, että käytämme ympäristökasvatuksen asiantuntijoita – käytämmehän muutenkin eri asioiden asiantuntijoita.

Noora Herranen vakuuttaa, että välineiden lainaaminen jatkuu Aulankokeskuksessa myös ensi lukuvuonna.