fbpx
Uutiset

Luontoryhmät viihtyvät metsässä päivittäin

Kahden hattulalaisen päiväkodin luontoryhmissä sovelletaan kolmen ällän periaatetta: luonto, liikunta ja leikki.

Metsämarjojen ja Metsälintujen ryhmät lähtevät päiväkodista jokaisena hoitopäivänä liikkeelle luontoon. Esikouluikäiset lapset oppivat retkellä luontevasti huolehtimaan itsestään, tavaroistaan ja kavereistaan.

Ryhmien vetäjät eli lastentarhanopettajat Pekka Seppälä ja Esa Mattila sekä päivähoitajat Jussi Salonen ja Sami Hulkkonen vastaanottivat lauantaina Kanta-Hämeen metsäpalkinnon Tuuloksessa Mikko Kaloisen säätiön stipendien ja tunnustuspalkintojen jakotilaisuudessa.

Kehitysmaan metsäopiskelijalle tarkoitetun stipendin (1 500 euroa) sai trooppisen metsänhoidon opiskelija Bosaze Shange. Hän on kotoisin Kongon demokraattisesta tasavallasta ja on suorittanut ympäristötekniikan tutkinnon Tampereella. Nyt hän suorittaa maisteriopintoja Helsingin yliopistossa.

Evon metsäopiston opiskelijalle suunnatun stipendin (700 euroa) sai Sanna Laitinen. Tuuloksen kulttuuripalkinto (700 e) ojennettiin partiolippukunta Tuuloksen Tulikourien edustajille. Ylimääräinen kulttuuristipendi (100 e) on myönnetty museoviraston konservaattorille Olli Cavénille.

Mikko Kaloisen säätiö on lisäksi jakanut 32 opiskelu- ja musiikkistipendia tuuloslaisille nuorille, jotka opiskelevat yliopistossa, ammattikorkeakoulussa, ammattikoulussa, lukiossa sekä Sibeliusopistossa. Näiden stipendien arvo on 100-350 euroa. (HäSa)

Lue lisää sunnuntain Hämeen Sanomista.

Menot