fbpx
Uutiset

Luopujia riittää lähes joka puolueessa

Seuraavissa eduskuntavaaleissa Hämeen vaalipiiristä vapautuu ainakin kolme edustajanpaikkaa. Varmoja luopujia ovat jo vuosi sitten eduskunnasta lähtenyt Jari Koskinen (kok.), Satu Taiveaho (sd.) sekä Matti Kauppila (vas.).

Lisäksi vaalit jättävät väliin varakansanedustajat Kari Salmi (sd.) ja Risto Aaltonen (vas.). Keskustan kansanedustajat Sirkka-Liisa Anttila, Risto Autio ja Juha Rehula panttaavat lopullista päätöstään ensi syksyyn.

Vihreillä ja kristillisdemokraateilla ei ole Hämeen vaalipiirissä merkittäviä luopujia. Aiemmissa vaaleissa selkeää ykköspaikkaa pitäneet Päivi Räsänen (kd.) ja Kirsi Ojansuu (vihr.) ovat jo aiemmin ilmoittaneet lähtevänsä ehdolle myös keväällä 2011.

Kokoomuksesta ehdolle ovat lähdössä nykyiset kansanedustajat Tuija Nurmi, Ilkka Viljanen, Timo Heinonen ja Kalle Jokinen. Heidän lisäkseen lähes varma ehdokaspaikka odottaa piirin varakansanedustajaa Sari Rautiota.

Demareista kansanedustajuutta tavoittelevat nykyisten kansanedustajien Johannes Koskisen, Tarja Filatovin ja Jouko Skinnarin lisäksi forssalainen Minna Lintonen ja hämeenlinnalainen Iisakki Kiemunki.

Keskustan Etelä-Hämeen piirillä on tiedossa vain yksi varma nimi: forssalainen varakansanedustaja Mika Penttilä.

Vasemmistoliitosta vaalitaistoon ovat tähän mennessä ilmoittautuneet muun muassa Aino-Kaisa Pekonen Riihimäeltä ja Antti Holopainen Lahdesta.

Seuraavat eduskuntavaalit järjestetään huhtikuussa 2011. (HäSa)

Menot