Uutiset

Luopuminen sai vahvistuksen

FC Hämeenlinna vahvisti tiistaina tiedotustilaisuudessaan jo jonkun aikaa tiedossa olleen julkisen salaisuuden. Seura ei pelaa ensi kaudella jalkapallon Kolmosta, mutta yhdistys jatkaa edelleen toimintaansa.

– Meillä on jatkossa edelleen ikämiesjoukkue ja tutkimme mahdollisuutta saada Kutoseen joukkue. Olemme kuulleet, että harrastejoukkueeseen olisi halukkuutta, kertoo FC Hämeenlinnan puheenjohtaja Tapio Virtanen.

FC Hämeenlinna on velkainen seura. Virtasen mukaan velkaa on runsaasti ja sitä on myös yksityishenkilöiden takaamana.

– Tarkkoja lukuja en pysty sanomaan, koska viime kauden tilinpäätöstä ei ole vielä tehty. On sitä kuitenkin paljon ja jonkin verran myös yksityisillä, Virtanen myöntää.

Seura pyrkii pääsemään veloistaan eroon jatkamalla toimintaansa. Sillä on varainhankintaa, joka ei pyöri kilpailutoiminnan ympärillä, kuten Linnanpuiston minigolfrata ja matkojen järjestelyä.

– Emme olisi saaneet kerättyä Kolmoseen rahaa sen vertaa, että joukkuetta olisi pystynyt pyörittämään, vaan se olisi syönyt perustoiminnoista tulevat rahat. Nyt meille jää mahdollisuus maksaa vanhoja velkoja pois perustoiminnoilla.

Raskas päätös

Puheenjohtaja myöntää, että sarjapaikasta luopuminen on raskas päätös.

– Seuralle olisi tullut vähän ajan kuluttua täyteen 25 vuotta kilpailutoimintaa. Näen kuitenkin, että ottamalla muutama perääntymisaskel on taas mahdollista päästä joskus eteenpäin.

Virtasen mukaan FC Hämeenlinnan kilpailutoiminnan loppuminen alkoi näyttää mahdolliselta jo syksyllä.

– Joulukuun alkupuolella pidimme tärkeän palaverin, johon oli kutsuttu kolmisenkymmentä seuran vanhaa toimijaa. Heidänkään avullaan emme ratkaisua keksineet.

FC Hämeenlinna yritti rakentaa viimeiseen asti yhteistyötä, jolla seuran Kolmosen paikka olisi saatu pidettyä.

– Meillä oli tapetilla HJS ja Parolan Visa, jotta paikka olisi saatu pidettyä. Asiat eivät kuitenkaan loksahtaneet kohdalleen, Virtanen harmittelee.

Hän arvelee, että velan määrä oli ratkaiseva tekijä yhteistyön epäonnistumiseen. Palloliiton kilpailusääntöjen mukaan sarjapaikan siirtyessä myös velat seuraavat uudelle tekijälle.

Paljon hyvää

FC Hämeenlinnan hallituksen jäsen ja seuran perustajiin kuuluva Erkki Virtanen muistuttaa, että vuodesta 1991 alkaneeseen taipaleeseen kuului enimmäkseen hyviä asioita.

– En löydä yhtä yksittäistä virhettä, joka tähän tilanteeseen on johtanut, vaan niitä on useita. Kilpailullisesti olemme olleet niskan päällä muihin nähden. Emme ole hävinneet yhtään ottelua sen paremmin Täysosumalle kuin Härmällekään. Pelaajat ovat kyllä kentällä näyttäneet, pitkän linjan jalkapallomies sanoo.

FC Hämeenlinnan pelillisiin huippuhetkiin kuuluu kolme jalkapalloliigassa pelattua kautta ja Suomen cupin loppuottelu vuonna 2004. Myllykosken Pallo oli silloin parempi maalein 2–1 loppuhetkillä syntyneellä osumalla. Parhaimmillaan FC Hämeenlinnan liigapeliä Rovaniemen Palloseuraa vastaan seurasi 3283 katsojaa vuonna 2004. Kaurialan kenttää on kehitetty seuran ansiosta, ja Pullerin palloiluhalli on kokonaan FC Hämeenlinnan ja sen kunniapuheenjohtajan Reijo Riihimäen ansiota. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic