Uutiset

Luotettavuusgallup: Ääripäissä automyyjät ja sairaanhoitajat

Automyyjät eivät ole mitenkään luotettavan miehen tai naisen maineessa. Yhdysvalloissa tehdyn mielipidekyselyn mukaan automyyjät ovat kaikkein epäluotettavin ammattikunta.

Kovin hyvin ei mennyt myöskään toimittajilla. Journalistit killuvat listan toiseksi viheliäisimpänä ryhmänä.

Toisesta ääripäästä löytyy sisar hento valkoinen: sairaanhoitajat arvioitiin rehellisimmäksi ja etiikaltaan parhaaksi ammattiryhmäksi. Kakkossijalle nousivat peruskoulun opettajat.

Mielipidekyselyyn osallistui runsaat tuhat yli 18-vuotiasta jenkkiä. Tulosten virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntansa.

STT

Kissa kuumalla moottorilla

Saksalainen pariskunta teki pysähtymättä pitkän, noin 450 kilometrin pituisen automatkan. Mutta kun Elisabeth ja Dieter Gesehl lopultakin olivat perillä ja moottorin hyrinä vaikeni, he säikähtivät: jostain päin autoa kantautui vienoja miau, miau -äännähdyksiä.

Pariskunta luuli hetken ajaneensa kissan päälle, ja että kissa oli jäänyt kiinni auton alustaan ja kulkeutunut mukana pahasti ruhjoutuneena. Mitään kissaa auton alta ei kuitenkaan löytynyt, vaikka piinaava miau, miau kantautui edelleen pariskunnan korviin.

Konepellin alle katsominen ratkaisi arvoituksen. Aivan moottorin vieressä pariskuntaa toljotti muina kissoina noin kuusiviikkoinen pentu. Jos sillä ylipäänsä oli matkankaan aikana minkään sortin ongelmaa edes ollut, niin viimeistään parin minuutin silittelyn jälkeen ongelmat olivat tipotiessään.

Kissa, nyt nimeltään Pussy, muutti saman tien automatkalta jo tutun pariskunnan kotiin asustelemaan.

STT

Aivotärähdykset pitivät Tintin keskenkasvuisena

Tutkimuksen aiheeksi voi todellakin valita aivan minkä tahansa asian. Tämä tuli todistetuksi kanadalaisen lääketieteen tohtorin tuoreessa tutkimuksessa.

Claude Cyr väittää selvittäneensä, minkä vuoksi sarjakuvasankari Tintti ei kasvanut lainkaan 50 vuoden sarjisuransa aikana.

Tulosten mukaan Tintti jäi ikuisesti teinikokoiseksi, koska hän sai niin monta aivotärähdystä. Cyrin mukaan päähän kohdistuneet kolaukset ovat laukaisseet kasvuhormonin vajauksen.

Cyr on laskenut, että 23:ssa Tintti-kirjassa sankari menettää tajuntansa pään kolauksissa 50 kertaa.

– Hypoteesimme mukaan toistuvat pään traumat ovat johtaneet siihen, että Tintillä on kasvuhormonin vajaatuotantoa sekä aivolisäkkeen toimintahäiriö. Tämä selittäisi paitsi pituuskasvun pysähtymisen ja puberteetin myöhästymisen, myös sen, miksi Tintillä ei ole mitään kiinnostusta seksielämään, Cyr kirjoittaa.

STT

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic