fbpx
Uutiset

Luotian matkailuideat nousevat jälleen esille

Hämeenlinnan kaupunki on tarttunut uudelleen Hauhon Rukkoilassa sijaitsevan Luotian alueen kehittämiseen. Kaupunki omistaa Iso-Roineen rannalla Hauhon kunnan perintönä viisi hehtaaria maata ja liki puoli kilometriä puhdasvetisen järven rantaviivaa.

– Luotia on kiinnostava alue, kiteyttää yrityspalvelupäällikkö Ari Räsänen Kehittämiskeskus Oy Hämeestä.

Luotiassa on voimassa Hauhon kunnan aikainen kaava, joka mahdollistaa lomarakentamisen. Luotia on kaavassa merkitty retkeily- ja matkailupalveluiden käyttöön.

– Alueelle ei ole tehty vuosiin mitään, vahvistaa yritysasiamies Marianne Dahlgren Kehittämiskeskus Oy Hämeestä.

Matkailuideat jälleen esillä

Suunnitelmat Iso-Roineen rannan matkailukäytöstä on otettu jälleen esille. Selvitystä tekee konsulttityönä Tulosto Oy.

– Selvitystyöllä saadaan selkänojaa tulevaisuuden ratkaisuja varten. Tavoitteena on kehittää erilaisia liiketoimintamalleja, joihin liittyy matkailua ja majoitusta, Ari Räsänen kertoo.

Hauhon kunta hahmotteli Hauhon helmeksi kuvaillusta Luotiasta vetovoimaista matkailukeskusta. Matkailukeskuksen piti olla valmiina jo vuonna 2008. Suuret suunnitelmat kaatuivat tuolloin Hämeen ympäristökeskuksen mielestä ylimitoitettuun rakennusoikeuden määrään.

Luotiassa on jäljellä 1930-luvulla rakennettu lastenkotirakennus ja myöhemmin rakennettu sotaveteraanien saunamaja. Lastenkodin toiminta päättyi 1960-luvulla. (HäSa)

Menot