Uutiset

Luottamushenkilöt eivät tarvitse verovaroin kustannettuja huveja

Kuntien ja kaupunkien hallitusten ja valtuustojen puheenjohtajat päättävät yhdessä johtavien viranhaltijoiden kanssa luottamushenkilöiden ja johtoryhmien huvitoiminnasta. Mielestäni mitään huvia ei tarvita, kun luottamushenkilöt hoitavat luottamustehtäviään, joihin kuntalaiset ovat heidät valinneet. Kuntien ja kaupunkien budjetissa on tuossa kohtaa löysää. Kunnissa ja kaupungeissa on hyviä kokoustiloja, joita voi käyttää kokouksiin ja seminaareihin. Ei ole tarpeen lähteä tuhlaamaan kauas kotoa.

Toivon, että kuntalaiset ovat enemmän kiinnostuneita siitä, mihin heidän verorahojaan käytetään. Niitä käytetään kahvituksiin, ruokailuun ja vuodenaikaretkiin kalliine matkakustannuksineen. Mielestäni kahvit, ruokailut ja muut luontaisedut voisivat olla omakustanteisia tai verollisia. Silloin jokaisella olisi vapaa ja luottamuksellinen käyttöoikeus. Luulen, että kyllä tarjoilut pienenisivät ja matkat vähenisivät.

Jos jokainen luottamushenkilö viranhaltijoiden johtoryhmineen matkustaa, majoittuu ja nautiskelee verorahoilla, niin siitä koituu kymmenien tuhansien eurojen menoerä. Niillä rahoilla palkattaisiin muutama lähihoitaja vuodessa hoitamaan sairaita ja vanhuksia.

Jo Lenin sanoi aikoinaan, että luottamus hyvä, mutta kontrolli paras. Pidetään siis huolta, mihin rahamme haluamme käyttää. Mieluummin populistinen kuin ahne poliitikko.

Helena Puistola

valtuutettu (vas.)

Janakkala