fbpx
Uutiset

Luottamusmies kieltää Keinukamarin laiminlyönnit

Lähi- ja perushoitajaliitto Superin järjestöpäällikkö Raija Moilanen ryöpytti keskiviikon Hämeen Sanomissa, että ikäihmisten lautakunta laiminlyö Keinukamarin valvontavelvollisuuttaan.

Ikäihmisten lautakunnan puheenjohtaja Sirpa Laakso (sd.) on asiasta eri mieltä.

-Yhtä henkilöä lukuun ottamatta lautakunta on asiasta samaa mieltä kanssani. Seisomme tilaajajohtaja Jukka Lindbergin takana.

-Emme näe, että Keinukamarissa rikottaisiin sopimusta.


Avi hyväksyi palvelusopimuksen

Asiasta tehtiin kantelu aviin, joka totesi viime heinäkuussa, että henkilöstömitoituksen pitäisi olla 4,3 henkilöä enemmän kuin mitä se nykyisellään on.

-Me olemme käyneet tutustumassa Keinukamarin toimintaan ja meidän mielestämme henkilöstön lukumäärä täyttyy. Avi on myös sen aikoinaan hyväksynyt. Jos avi haluaa yksipuolisesti kasvattaa hoitohenkilökuntaa, vaikka hoitoisuustaso ei ole muuttunut, se on toinen juttu, Laakso sanoo.

Viittaatteko kintaalla avin vaatimuksille?

-En. Jos hallintohenkilöstöä luetaan kuuluvaksi hoitohenkilökuntaan, niin se ei ole oikein. Hoitohenkilökunnan pitäisi olla hoitotehtävissä. Avi on kyllä aikoinaan hyväksynyt tämän palvelusopimuksen tällä henkilöstömäärällä, eikä tilanne ole muuttunut.

Laakson mukaan Superin myllytys Keinukamaria kohtaan alkoi, kun Keinukamarissa olleet 12 vammaispuolen potilasta siirtyivät Virvelinrantaan sen valmistuttua. Mukaan lähtivät myös heidän hoitajansa. Sitä ennen Keinukamarista ei kuulunut valitusta.

-En tiedä sitten, onko tämä juttu nyt Attendo Medonen ja työntekijöiden välinen kiista.


Kaltoinkohdeltu vanhus esiin, kiitos

Laakso on pöyristynyt Hämeen Sanomien yleisöosastolla esitettyihin väitteisiin, joiden mukaan ikäihmisiä sidotaan sänkyihin ja lukitaan ovet. Yleisönosastolla on myös kirjoitettu vanhusten olevan jopa 12 tuntia märissä vaipoissa.

-Näitä väitteitä en kyllä allekirjoita. Haluaisin, että sellainen ihminen tuodaan minun eteeni, kenelle näin tehdään.

Entä, jos näin väittää Keinukamarissa työskennellyt hoitaja?

-Hoitaja voi katsoa sitten itseään peiliin, toimiiko hän työtehtäviensä mukaisesti.

Keinukamarin hoitaja on kertonut Hämeen Sanomille, että palvelusopimuksessa lukee, että jos tulee tilapäinen henkilöstön tarve esimerkiksi todella levottoman vanhuksen vuoksi, sellainen voidaan palkata tilapäiseksi omahoitajaksi. Tähän Keinukamarin johtaja on todennut, että se on pois hänen palkastaan, ja vanhus on sidottu päiväksi tuoliin, koska ei ole ollut tarpeeksi henkilökuntaa valvomaan vanhusta.

-Kaksinkertainen lukitseminen ei sovi minun maailmaani. Minun mielestäni Attendo Medonen ja henkilöstön pitäisi keskustella keskenään. Tätä puretaan nyt ihan väärästä suunnasta, vastaa Laakso.

Keinukamarin johtaja Tarja Makkonen ei vastannut Hämeen Sanomien soittopyyntöihin keskiviikkona. (HäSa)

Menot