fbpx
Uutiset

Luottokortti kelpaa nyt torilla ja Eteläkadulla

 

Torille on ilmestynyt uutuuttaan hohtava parkkimittari. Tuore pömpeli herättää kysymyksen, aikooko Hämeenlinnan Pysäköinti oy uusia koko kaupungin mittarikannan.
 
– Uusia ei ole tällä hetkellä enempää tulossa, nyt on vaihdettu vain torilla ja Eteläkadun parkkipaikalla olevat mittarit, pysäköintiteknikko Pekka Heikkilä kertoo.
 
– Mittareita tarvittiin kaksi lisää, kun kaupunki jatkaa maksullista pysäköintiä laajemmalle alueelle Birger Jaarlin kadulla, Kasarmikadulla ja Lukiokadulla. Eli vanhat mittarit sijoitetaan noihin kohteisiin.
 
Kuinka uudet mittarit poikkeavat vanhoista?
 
– Toiminnallisesti niissä ei ole oikeastaan mitään eroa, mutta uusissa on luottokorttilukijat ihan kansalaisten pyynnöstä. 
 
– Lisäksi laitteisiin saa etäyhteyden, joten ne hälyttävät meidän tietokoneillemme toimintahäiriöistä tai vaikkapa lippaan täyttymisestä. Joitakin vikoja pystytään fiksaamaan suoraan näytöltä, mutta käytännössä lähdetään kuitenkin aina myös paikan päälle tarkistamaan tilanne.
 
Missä vaiheessa mittarikanta uusitaan kokonaan?
 
– Tarvetta uusiin mittareihin ei ole kuin vasta sitten, kun vanhat tulevat tiensä päähän. Tällä hetkellä käytössä olevissa koneissa ei ole suurempia vikoja ollut.
 

Menot