Uutiset

Luukas Saha EM-joukkueeseen

Janakkalan judolupaus, 15-vuotias Luukas Saha, on valittu edustamaan Suomea judon alle 18-vuotiaiden Euroopan mestaruuskisoihin, jotka käydään Ateenassa 4.-7. heinäkuuta. Saha ottelee alle 60 kilonn painoluokassa perjantaina 4. heinäkuuta. Suomesta joukkueeseen valittiin kuusi Euroopan cupeissa rankingpisteitä kerännyttä urheilijaa.

Luukas Saha harjoittelee pääasiallisesti Päijät-Hämeen urheiluakatemian ja judomaajoukkueen harjoituksissa Pajulahdessa ja Lahdessa. Päijät-Hämeessä on huippujudokoiden keskittymä ja siellä harjoittelee runsaasti aikuisia judokoita, jotka ovat lähellä Sahan painoluokkaa. Lisäksi hän harjoittelee Hämeenlinnassa Kantolassa Puusepänkadun dojolla.

Tällä hetkellä Saha edustaa Orimattilan Judoseuraa, vaikka asuu jatkossakin Janakkalassa, sillä hän on hakeutunut Janakkalan lukion urheilulinjalle. Judossa kehittyminen edellyttää riittävän kovia ja monipuolisia harjoitusvastuksia, jotka haastavat jokaisessa treenissä ylittämään itseään. Kovimmat harjoituskumppanit on alkuvuoden aikana haettu harjoitusleireiltä Venäjältä, Turkista ja Saksasta.

Alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa hän on toista vuotta ja nyt lähdössä ensimmäisiin maanosan mestaruuskisoihin. Saha kilpailee 18-vuotiaiden ikäluokassa vielä ensi vuonnakin, joten ensimmäisistä EM-kisoistaan hän lähtee otteluvoittojen lisäksi hankkimaan myös kokemusta.

Ennen EM-kisoja ohjelmassa on kuitenkin vielä Pohjoismaiden mestaruuskilpailut 24. toukokuuta, jotka tänä vuonna järjestetään kotimaassa Orimattilassa. Siellä Saha puolustaa viimevuotista mestaruuttaan. Kilpailujen jälkeen valmistautuminen jatkuu maajoukkueleirityksellä. (HäSa)

Asiasanat