Uutiset

Luukas Saha vakuutti otteillaan Punaportin tatamilla

Janakkalalaisen Luukas Sahan nimi kannattaa painaa mieleen. Hämeenlinnan Judoseuraa edustava 12-vuotias judoka on nimittäin jo melkoinen tekijä tatameilla.

Luukas antoi näytteen taidoistaan lauantaina Punaportin liikuntahallissa käydyissä kansainvälisissä Hämeenlinna-42-Shiai -kisoissa. Ensimmäistä kauttaan C-poikien sarjassa otteleva juniori voitti 42 kilon loppuottelussa komealla ipponilla (pistein 10-0) Nokian Judon Riku Palmrothin.

HämJS:n edustaja oli vakuuttava myös kahdessa alkuottelussaan. Ensin kaatui Espoon Judokanin Sami Tarvainen ja heti perään Keravan Bodonoksen Valtteri Olin.

Vihreävöisen Sahan sarjavoitto ei ollut yllätys, sillä hän on menestynyt jo B-poikienkin sarjassa. Muun muassa SM-kisoissa saaliina oli pronssia.

Harvialan ala-asteen fiksu kuudesluokkalainen myhäili tyytyväisenä lauantain kisojen jälkeen. Finaalivoitto sinivöisestä Riku Palmrothista oli mannaa.

-Olemme kohdanneet Rikun kanssa aiemminkin ja myös silloin minä voitin. Tällä kertaa ottelu päättyi kuitenkin aika pian, mutta koko ajan sain olla tarkkana. Ratkaiseva heitto lähti aika hienosti, Saha muisteli.

Saha päätti myös ensimmäisen ottelunsa ipponilla.

-Toisessa matsissa Valtteri Olin veti minua aluksi aika kovasti, mutta ei onnistunut heitossaan. Vauhtiin päästyäni sain kuitenkin seitsemän pinnaa jalkaheitolla ja ratkaisin lopulta matsin sidonnalla, Saha kertasi.

HämJS kahmi mitaleita

Hämeenlinnan Judoseura menestyi tuttuun tyyliin myös Hämeenlinna Shiain muissa sarjoissa. Luukas Sahan lisäksi kultaa juhlivat Elise Lamberg (sarjat ET-36 ja DT-36), Lassi Talvitie (EP-38), Jenni Ali-Penttilä (DT+52 ja CT-52), Saku Laine (CP-34), Henri Hannula (CP-66) ja Jesse Koivukoski (DP+55).

HämJS:lle hopeaa väänsivät puolestaan Fanny Pentti (ET-36), Sini Oinonen (CT-44 ja CP-38) ja Samu Koivulahti (BP-60). Pronssia saivat Mikko Vainio (EP-30), Saku Laine (DP-34), Joni Lyömilä (DP-38), Samuli Koskinen (CP-38), Saku Inget (BP-50), Aki Oinonen (BP-73), Toni Sulin (M-81), Tuomas Virtanen (M+91) ja Aki Heikkinen (SA+80).

Hämeenlinnan pronssimitalisteista etenkin Toni Sulin kunnostautui seuransa kisoissa. 22-vuotias oranssivöinen ottelija voitti päivän aikana muun muassa kaksi mustan vyön ottelijaa.

HämJS:n päävalmentaja Olli Paasimaa seurasi tarkkana myös Sulinin semifinaaliottelua, joka ei kuitenkaan sujunut ihan nappiin.

-Toni oli loukannut olkapäänsä aiemmassa ottelussa ja sen vuoksi miehen paras terä oli jo kadoksissa. Mustavöisten ottelijoiden voittaminen oli kuitenkin aika kova juttu ja osoitti ettei kaveri ole tänä vuonna turhaan voittanut alempien vöiden mestaruutta, Paasimaa jutteli.

Paasimaata lämmitti myös Luukas Sahan vahvat otteet.

-Luukas on todellinen suurlupaus. Hän menee vielä pitkälle, Paasimaa kuiskasi.

Kantahämäläisistä seuroista myös Lammin Judoseura ja Riihimäen Judoseura olivat edustettuina lauantain kisoissa. Lammin JS:n Tuomas Saarenpää ylsi hopealle sarjassa SY-80 ja Riihimeän JS:n Topias Ikävalko niin ikään hopealle sarjassa M-90. (HäSa)