Uutiset

Luukulle voi päästä jonottamattakin

Kesä ja alkusyksy ovat ulkomaanmatkailun kulta-aikaa ja monet reissuunlähtijät alkavat varailemaan passia vasta kun lähtöpäivä häämöttää kalenterissa.

-Tungosta on ollut kovasti, mutta sellaista se on joka kesä. Virkailijoiden lomat ovat yksi syy ja lomalaisilla on tietysti paremmin aikaa hoitaa omia asioitaan kuin töissä käydessään, kertoo lupahallituksen esimies, tarkastaja Hanna Kokkonen.

Lisäksi ruuhkaa lupapalveluun aiheuttaa elokuussa alkavan metsästyskauden lisäämät aselupahakemukset. Myös Kastellin toimipisteen sulkemisella on ollut jonkin verran vaikutusta asiakasmäärien kasvuun pääpoliisiasemalla.

-Toisaalta olemme pystyneet järjestelemään henkilöstöä paremmin, kun ei ole tarvinnut tehdä tuurauksia Kastellin suuntaan. Tilanteessa on siis on puolensa ja puolensa, Kokkonen pohtii.


Kuinka päästä jonon ohi?

Jos haluaa välttää pahimmat ruuhka-ajat, kannattaa poliisiasemalle saapua heti kanslian auettua, aamulla yhdeksältä. Kello kahdestatoista eteenpäin, aina sulkemisaikaan asti, on varauduttava asemalla kökkimiseen kymmenien muiden asiakkaiden kanssa.

-Asiakkaalla on edessään pahimmillaan tunnin jonotus. Sen voi välttää varaamalla ajan Internetistä etukäteen, Kokkonen opastaa.

Netin kautta ajanvarauksen tehneitä asiakkaita otetaan vastaan aamulla ja aamupäivästä.

-Valitettavasti resurssien puutteen takia emme voi ottaa heitä vastaan enää iltapäivisin. Alkupäivästä yksi virkailija hoitaa ajanvarausasiakkaita ja kaksi virkailijaa niitä, jotka jonottavat vuoronumerolla, Kokkonen kertoo.

Kanta-Hämeen alueella asiakkaat ovat oppineet käyttämään järjestelmää hyvin.

-Tänä kesänä netin kautta tehtävien ajanvarausten määrä on kasvanut huimasti. Toki ex-temporekin voi tänne tulla asioimaan.

Hämeenlinnan, Forssan ja Riihimäen poliisiasemien lupapalveluihin on mahdollista varata aika sähköisesti. Kanta-Hämeen poliisilaitoksen alueella asuva voi asioida asuinkunnastaan riippumatta kaikissa Kanta-Hämeen poliisilaitoksen palvelupaikoissa.