fbpx
Uutiset

Luvattiin suurenmoinen digikuu taivaalta

Digiaikaan siirtymisen sijasta olemme saaneet luvatun suurenmoisen “vuorovaikutteisen tv:n” sijasta hyvin ihmeellisen analogi-digiteevee -yhdistelmän.

Digisovittimen kautta vanhat uusintaohjelmat vielä rullaavat, mutta dokumenttia tai ajankohtaistarjontaa katsottaessa pysähtyy kuva tämän tästä, jos ei kokonaan muutu shakkilautaa muistuttavaksi kuvioksi.

Kun katsoo ns. mielenkiinto-ohjelmia, puuttuukin niistä tekstitys. Pitäisi olla serbokroatian, tunguskan, tai marien kielitaito. Kantoninkiinan hallintakaan ei ole pahitteeksi digiteeveetä katsellessa.

Ja meille molopääkansalle luvattiin vaikka mitä!

Osta vaan sovitin ja pyydä “naapurin Sinikka” apuun, jos et itse osaa liittää skarttia koneen peräreikään.

Jos sitten digiohjelmassa onkin vastoin kaikkia uusintoja jotain mielenkiintoista, pitää tempaista sovittimen skarttiliitin varmuuden vuoksi koneen taustasta, tai mennä katselemaan makkarin tvtä. (Makuuhuoneen tv, jossa vaimo katsoo tietysti evervuuttia.) Makkariteeveessä näet ohjelma näkyy ihan kiitettävästi ilman sitä mainiota digipoksia. Tosin makkaritelkkariinkin on tullut aikaisemmasta poikkeavia kuvavääristymiä. Shakkiruutua ja naamataulut ovat pitkiä tai leveitä, mikä taas haiskahtaa ilmiselvästi astialle?

Ehkä meitä molopäitä ohjaillaan analogisen katselun häiritsemisellä siirtymään suuremmoiseen digiaikaan.

Kusetettiinko parlamenttiamme samoin kuin meitä muitakin yhtä yksinkertaisia kansalaisia. Ehkä niin. Ei voi muuta päätellä, kun katsoo analogisen- ja tiedotusvälineiden ja sanomalehdistön kautta ns.”Tärkeiden Asioiden Käsittelyä Parlamentissamme.”

Kaikkia kansalaisia koskevat asiat käsitellään huitaisemalla. Kuten nyt tällaiset koko kansaa koskevat pienet digiongelmatkin. Niiden ratkaisuunhan riittää parlamentaarikkojen sijasta “Naapurin Sinikka” ja hänen asennusneuvontansa.

Ajankohtaisiin, päällimäisiin koko mailmaa syleileviin polttaviin asioihin kuuluu kahdeltasadalta kansanviisaalta nyt näemmä seksi ja kaikenlainen ihmisten sikiäminen, sikiämistavat ja niiden hyväksyminen ja kriminalisoiminen. Ja tämänkaltaisiin miljoonien vuosien ongelmien ratkaisuun olemme kustantaneet Suomessa 200 ” etevää edustajaa” ja heille lukemattoman joukon avustajia. Osannevatko enää keksiä uusia hyväksyttäviä sikiämismenetelmiä?

Taidamme olla kaikki perin herkkäuskoisia sekä ne “viisaat 200” että me muutkin kustantajamolopäät.

NörttiWaari

Hattula

Menot