Uutiset

Luvattomille rantatöille stoppi Renkajärvellä

Renkajärven rannan luvaton täyttö keskeytettiin keskiviikkona iltapäivällä Rimmilässä.

Järven pohjoispäässä sijaitsevan niin sanotun Rimminlammen rannassa on parin viime viikon aikana ahkeroitu ilman vaadittavia lupia.

Tontille on ajettu kymmeniä kuormia maata, jota on levitetty rantaa myöten. Lisäksi paikalla on aloitettu kesämökin rakentaminen.

Kumpaankaan työhön ei ole annettu lupaa.

Hämeenlinnan kaupunki puhalsi pelin poikki keskiviikkona iltapäivällä, kun rakennustarkastaja kävi antamassa alueella työskentelevälle urakoitsijalle toimenpidekiellon.


Lupaa haettu, mutta ei vielä annettu

Kaupungin rakennusvalvonnan mukaan tontille on haettu rakennus- ja poikkeamislupaa. Työt oli kuitenkin jo aloitettu, vaikka mitään lupia ei ole vielä edes ehditty käsitellä.

Rantatontti, jolla luvattomat työt aloitettiin, myytiin viime kesän lopulla eteläsuomalaiselle ostajalle. Kaksi viikkoa sitten paikalle ilmestyi kaivinkone ja viikon ajan paikalle on ajettu dumpperilla maata useita kuormia päivässä.

Rimmilän kyläaktiivit ovat erityisen huolissaan maanajon vaikutuksesta Renkajärven vedenlaatuun. Heidän mukaansa suoperäistä ja huonolaatuista täyttömaata on ajettu tonneittain alueelle, johon vesi usein tulvii sulamisvesien nostaessa järven pintaa.


Kaupunki keskeytti luvattomat työt

Hämeenlinnan kaupungin rakennustarkastaja Jari Ainasoja kertoo antaneensa toimenpidekiellon paikalla olleelle koneenkuljettajalle henkilökohtaisesti kello 16 aikaan ja saaneensa tältä myös allekirjoituksen asiakirjaan.

Paikallisten asukkaiden mukaan työt tontilla jatkuivat keskiviikkona illalla vielä toimenpidekiellon antamisen jälkeenkin. Torstaina tontilla oli hiljaista, eikä paikalla näkynyt sen enempää kaivinkoneita kuin kuorma-autojakaan.

Rakennustarkastaja Ainasoja kertoo antaneensa urakoitsijalle suullisen luvan vain tiealueen siistimiseen raskaiden ajoneuvojen jäljiltä. Kiistanalaiseen ranta-alueeseen ei toistaiseksi saa työkoneilla koskea.

Jos työt kiellosta huolimatta jatkuvat, voidaan ne Ainasojan mukaan keskeyttää jopa poliisin avustuksella.

Kaupungin rakennusvalvonta selvittää nyt mitä tontilla ja rannassa on viime viikkoina tehty ja mihin toimenpiteisiin luvattoman työn takia ryhdytään. (HäSa)