Uutiset

Lyhytkin kiri riitti Cocksille BK:n voittamiseen

Cocks pelasi keskiviikkona kotikentällään yhden kauden huonoimmista peleistään ksäipallon SM-liigassa. Tai ainakin lähes 50 minuuttia ottelusta oli sekavaa sähläystä, joka oli kaukana riihimäkeläisten normaalitasosta.

Silti lopussa tempaistu alle kymmenminuuttinen kiri riitti siihen, että BK-46 suunnisti tyhjin käsin Raaseporiin. Cocks voitti kankean pelin maalein 36–27 (15–15).

Kupletin juoni oli se, että BK piinasi koko avausjakson kotijoukkuetta, joka ei saanut peliään kulkemaan kummassakaan päässä kenttää. Harhasyötöissä ja puolustuksen lukuvirheissä tehtiin ehkä Cocksin osalta kauden ottelukohtainen ennätys.

Toisella jaksolla kompurointi jatkui. Pallot karkailivat hyökkäyspäässä, eivätkä heitotkaan olleet aina ihan parasta A-ryhmää. BK:n Oliver Helanderin ajassa 47.49 tekemän 25–25 tasoitusmaalin jälkeen Cocks alkoi ensi kertaa koko ottelun aikana puolustaa kunnolla.

Valmentaja myönsi virheensä

Äkkiä koko pelin suunta kääntyi. Pelin aloittaneen Yevgen Umovistin toisella jaksolla korvanneen Marius Aleksejevin vartioima maali varjeltui osumilta lähes 10 minuutin ajan. Toiseen suuntaan liikennettä sen sijaan piisasi. Nopea Teemu Tamminen esitteli viimeistelytaitojaan ja käytännössä ratkaisi maaleillaan koko pelin. Yhdeksään minuuttiin Tamminen teki kuusi maalia ja BK oli lyöty.

Ottelun tauottua Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki nosti heti käden ylös virheen merkiksi.

– Minun syytäni kaikki, Kekki tunnusti.

– Olemme koko viikon puhuneet pelkästään ensi lauantaista ja Metaloplastika Sabacista. Se EHF Challengen puolivälierä on nyt jokaisen mielessä ja siksi keskittyminen tähän peliin oli mitä oli. Jopa ottelupalaverin alla katsottiin videota serbialaisista, Kekki taustoittaa.

– Lisäksi meillä oli punttitreenit eilen ja moni valitti, että lihakset ovat vähän kankeana tänään. Se hinta on kuitenkin maksettava, sillä keväällä on edessä kovat ja tärkeät pelit. Hyvä, että tänään kuitenkin riitti se, että kahdeksan minuuttia puolustettiin kunnolla.

Kekki ei huonosta pelistä huolimatta ollut huolissaan serbialaisjoukkueen kohtaamisesta.

– Nyt kokeiltiin erilaisia juttuja lauantaita varten, eivätkä kaikki niistä välttämättä sopineet tähän peliin. Uskon kuitenkin, että normaalilla pelaamisella olemme vahvoilla Metaloplastika Sabacia vastaan, Kekki arveli.

Ottelu pelataan lauantaina kello 19 alkaen Hyvinkäällä Martin-hallissa. Naapurissa on kyläiltävä, sillä Riihimäen Urheilutalon kenttä on kolmisen metriä liian lyhyt Euro-tason peleihin. (HäSa)

Asiasanat