Uutiset

Maahanmuuttajallakin on oikeus perheeseen

Kysymys maahanmuutosta synnyttää paljon keskustelua, koska aihe on suuri ja vaikea. Tiedän että tilanne Suomessa oli todella hyvä ja maahanmuuttopolitiikka on sopiva niille, jotka tulivat Suomeen asumaan tai työhön. Myös minä ajatelin niin viisi vuotta sitten.

Mutta elämä muuttuu joka päivä ja valtion on pakko muuttaa politiikkaa todellisen tilanteen mukaan. Nyt maailmaantalous taistelee talouskriisiä vastaan.

Suomessa yrityksiä menee konkurssiin ja ihmisiä irtisanotaan. Sen takia myös suomalaisille on vaikea löytää työtä. Siksi ei haluta, että Suomeen tulee ihmisiä muualta.

Kun maahanmuuttaja tulee Suomeen työhön, hän ottaa työpaikan joltakulta suomalaiselta. Jos ihminen tulee pakolaisena tai muista syistä, valtion täytyy maksaa hänellä rahaa, jota ei riitä kaikille suomalaisillekaan.

Mutta kun maahanmuuttoprosessi on alkanut, sitä ei voida lopettaa tai keskeyttää nopeasti. Päätösten pitää olla hyvin mietittyjä, koska se vaikuttaa valtion tulevaisuuteen.

Pakolaiselta, joka on jo Suomessa, ei voida kieltää ottamasta perheenjäsentä mukaan. Mielestäni tällaiseen päätökseen ei voi vaikuttaa vain valtion hyödyn näkykulma.

Jos maa ottaa pakolaisia, sen velvollisuus on tarjota kaikille asukkailleen onnellinen elämä. Täytyy muistaa, että elämä ilman perhettä vieraassa maassa ei ole onnellista elämää.

Olen Suomessa maahanmuuttajana enkä voi kuvitella eläväni täällä ilman perhettä.

Olga Smelova

opiskelija

Hyria koulutus Oy

Päivän lehti

30.5.2020