Uutiset

Maahanmuuttajanaisille yhdessäoloa ja virkistystä

Hämeenlinnan kahdessa lähiökeskuksessa asukkailla on mahdollisuus monenlaisiin harrastuksiin ja opiskeluun. Peruspalveluihin kuuluvat muun muassa mahdollisuus käyttää tietokonetta, faksia ja kopiokonetta, lukea lehtiä sekä käyttää ompelukonetta ja saumuria. Aukioloaikoina tarjolla on kahvia, teetä sekä purtavaa pientä maksua vastaan.

Lähiökeskuksissa päivystävät muun muassa perhetyöntekijä, Hämeenlinnan-Vanajan seurakunnan ja Hämeenlinnan Setlementin työntekijät sekä Hämeenlinnan Asunnot Oy:n edustaja. Keskukset toimivat myös alueidensa infopisteinä.

Keskusten kurssi- ja kerhotoiminta on laajaa. Vuonna 2001 remontoidussa läntisessä lähiökeskuksessa Nummen entisessä ostoskeskuksessa käynnistyi tiistaina maahanmuuttajanaisten voimavararyhmä.

– Ryhmä on tarkoitettu enimmäkseen kotona oleville maahanmuuttajanaisille ja heidän lapsilleen. Tarjolla on jumppaa, kokkausta, esittelyjä, retkiä ja vierailuja. Viime keväänä ryhmässä oli mukana 37 naista ja lasta, joka edustivat useita kansallisuuksia, toiminnanohjaaja Tuula Heinonen sanoo.

Ryhmää vetää Hämeenlinnan Setlementin edustaja. Rahoituksesta vastaa Maahanmuuttajien palvelupiste.

Maahanmuuttajille lähiökeskuksissa on tarjolla myös suomen kielen opetusta.

Päivän lehti

26.5.2020