Uutiset

Maailman korkein rakennus Arabiemiraatteihin

Eteläkorealaisen Samsungin johtama kansainvälinen yritysryhmä ilmoitti torstaina voittaneensa urakkakilpailun maailman korkeimmasta rakennuksesta. Neljän vuoden päästä Arabiemiraatteihin valmistuvan Burj Dubai -tornitalon huippu kohoaa lähes 800 metrin korkeuteen.

Rakennustyöt Arabiemiraateissa alkavat jo ensi kuussa. Hankkeen arvoksi eteläkorealainen yhtiö ilmoittaa 850 miljoonaa dollaria (638 miljoonaa euroa).

Tornitalon kokonaispinta-ala on noin puoli miljoonaa neliömetriä. Rakennukseen aiotaan sijoittaa muun muassa hotelli ja ostoskeskus sekä toimistoja ja ylellisiä asuinhuoneistoja.

Maailman korkeimman rakennuksen titteliä pitää tällä hetkellä hallussaan Taiwanin pääkaupungissa Taipeissa seisova 509-metrinen TFC 101.

STT

Koko ikä puhelimessa 742 eurolla

Amerikkalainen puhelinoperaattori on tehnyt melkoisen tarjouksen. Nyt voi puhua vaikka koko ikänsä puhelimessa 999 dollarilla (742 eurolla).

RNK Telecomin elinikäinen puhelinpalvelu toimii internetin kautta. Phone For Life -systeemi kattaa Yhdysvallat, Kanadan ja 20 muuta valtiota. Lisäksi näiden maiden ulkopuolelta on lisätty 21 kaupunkia toiminta-alueeseen.

Puhelut kulkevat tietoverkon kautta Internet Protocol eli VOIP-palveluna. Tällä teknologialla puhelut ovat halvempia kuin tavanomainen puhelinliikenne.

VOIP-puheluita voi soittaa ja vastaanottaa, jos tietokoneessa on nopea nettiyhteys.

STT

Poliisi ei luvannut Lynn Andersonille ruusutarhaa

Amerikkalainen kantrilaulaja Lynn Anderson, joka parhaiten muistetaan yli 30 vuoden takaisesta hitistään I Never Promised You A Rose Garden, joutui poliisien pidättämäksi hieman Dallasista pohjoiseen sijaitsevassa Dentonissa. Pidätyksen syynä oli epäily, että Anderson ajoi autoaan jonkun autoilijoilta kielletyn aineen vaikutuksen alaisena.

Poliisille oli ensin ilmoitettu auton häiriökäyttäytymisestä. Kun asialle lähtenyt poliisipartio pysäytti liikennettä vaarantaneen menopelin, Lynn Anderson löytyi ratin takaa suurin piirtein sammuneena. Anderson, 57, kertoi kuulustelussa olleensa liikenteessä hevosia ostamassa.

Eija Merilä lauloi Lynn Andersonin hitin suomeksi nimellä Luvannut en ruusutarhaa. Ruusutarhaa ei kukaan nyt pysty lupaamaan Andersonille, joka ei suostu kommentoimaan ajosuoritustaan sen enempää kuin sitäkään, missä tilassa hän oli poliisien pysäytettyä vauhdikkaan matkanteon.

STT

Napoleon soti paremmin kuin kirjoitti

Itsensä kruunaaminen Ranskan keisariksi on helpompaa kuin opetella kirjoittamaan oikein. Tämä on tilanne ainakin silloin, kun esimerkkinä käytetään Napoleonia. Kolmetoista liuskaa Napoleonin raapustama tekstiä oli tiistaina huutokaupattavana Pariisissa. Aarre päätyi sveitsiläisen keräilijän kokoelmiin hintaan 250 000 euroa.

Teksteissään Napoleon kertoo voitoistaan ja häviöistään – niin sotatantereilla kuin politiikassakin. Napoleonin kirjoitukset paljastavat, että Euroopan valloittaminen sujui häneltä huomattavasti kätevämmin kuin kieliopin hallitseminen. ”Napo” osoittautuu teksteissään suorastaan ala-arvoiseksi tekstimaakariksi.

Napoleon antoi kynänsä laulaa kaukaisella ja tuulenpieksämällä Saint Helenan saarella vuosina 1817-1820. Sinne hänet sijoittivat britit Napoleonin otettua köniinsä Waterloon taistelussa kesäkuussa 1815.

– Napoleon muisti hämmästyttävän hyvin 20 vuoden takaisia asioita, huutokauppatalon edustaja Eric Buffetaud kehuu.

STT

Päivän lehti

3.12.2020

Fingerpori

comic