fbpx
Uutiset

Maailman ladatuin sovellus lakkasi toimimasta miljoonissa puhelimissa

Uusien ehtojen mukaan Whatsappin käyttäjä suostuu siihen, että hänen käyttäjätilinsä tietoja jaetaan Facebookille ja sen omistamille yhtiöille mainostarkoituksiin.
Uusien ehtojen mukaan Whatsappin käyttäjä suostuu siihen, että hänen käyttäjätilinsä tietoja jaetaan Facebookille ja sen omistamille yhtiöille mainostarkoituksiin. Kuva: EPA

Pikaviestinpalvelu WhatsApp lakkasi helmikuun alussa toimimasta miljoonissa puhelimissa.

WhatsApp kertoo webbisivuillaan toimivansa Android-puhelimilla, joissa on käyttöjärjestelmäversio 4.0.3 ja iPhoneilla, joissa on iOS 9 tai tuoreempi käyttöjärjestelmä.

WhatsApp ilmoitti, että Android-versio 2.3.7 ja sitä varhaisemmat versiot sekä iOS 8 ja sitä vanhemmat versiot toimivat vain helmikuun ensimmäiseen päivään saakka, kirjoittaa Digital Trends.

Puhelimen käyttöjärjestelmän päivittäminen auttaa asiaan, mutta kaikille vanhemmille malleille ei ole päivityksiä saatavilla.  Muun muassa iPhone 4s ei ole yhteensopiva iOS 7:ää uudempien käyttöjärjestelmäversioiden kanssa.

Tivi kertoo, että Googlen toukokuussa 2019 julkaiseman tiedon mukaan 0,3 prosenttia Androidin 2,5 miljardista laitteesta eli 75 miljoonaa käytössä olevaa laitetta käyttää yhä Gingerbread 2.3.7:ää tai varhaisempaa versiota.

Apple ei ole paljastanut vastaavia osuuksia iOS:n käytöstä.

Sensor Towerin Store Intelligence Data Digestin mukaan WhatsApp oli maailman ladatuin sovellus vuonna 2019.

Menot