fbpx
Uutiset

Maailman pisimpään kestänyt avioliitto solmittiin yli 80 vuotta sitten – vaimo paljasti sen salaisuuden

Kärsivällisyys ja usko parempiin aikoihin siivitti 100- ja 108-vuotiaiden japanilaisten avioliiton maailmanennätykseen.
Kiinalainen pariskunta poseerasi Kiinan ystävänpäivänä eli 17. elokuuta ilmapalloista tehdyn sydämen edessä. Pariskunnalla voi olla edessään vaikkapa 80-vuotinen avioliitto – mikäli ikää ja kärsivällisyyttä riittää.

Vanha sanonta kuuluu, että lasten suusta kuulee totuuden, mutta lohkaisuja satelee myös sata vuotta täyttäneiltä ihmisiltä.

– Avioliittomme kesti, koska minä olin niin kärsivällinen. Se on totuus.

Näin totesi japanilainen 100-vuotias Miyako Matsumoto, joka on naimisissa 108-vuotiaan Masao Matsumoton kanssa.

Pari avioitui lokakuussa vuonna 1937, mistä tulee kuluneeksi tänä syksynä 81 vuotta, kirjoittaa uutistoimisto Reuters.

Pariskunta jakaa huoneen

Matsumotojen yhteenlaskettu ikä on 208 vuotta, mikä tekee heistä Guinnessin ennätyskirjan mukaan maailman vanhimman elossa olevan avioparin. Matsumotot vastaanottivat Guinnessin maailmanennätys -plakaatin tiistaina.

Vielä pidempi ennätys on kuitenkin norjalaisten Karl ja Gurdrun Dolvenin hallussa, joiden yhteenlaskettu ikä oli 210 vuotta, 1 kuukausi ja 34 päivää. Gurdrun Dolven kuoli vuonna 2004.

Matsumoton pariskunta asuu yhteisessä huoneessa vanhusten hoitokodissa Kagawanin prefektuurissa Takamatsun kaupungissa. He juhlivat ennätystään yhdessä lastensa, lastenlastensa ja lastenlastenlastensa kanssa.

– Olen niin iloinen. Olen niin kiitollinen, että minua itkettää, Miyako Matsumoto sanoi.

Häitä ei tanssittu

Vuonna 1937 vihittu pari ei saanut koskaan viettää häitä, koska Japani valmistautui sotaan ja Masao Matsumoto palveli armeijassa.

He saivat kuitenkin suuren perheen: 25. lapsenlapsenlapsi syntyi kuukausi sitten.

– Kestin, koska uskoin, että tulisi vielä hyviä aikoja. Siksi kestin myös vaikeiden aikojen yli, Miyako Matsumoto sanoi.

Pariskunnan tytär Hiromi kiitteli äitiään tiistaina.

– Isäni oli ankara ja työskenteli kovasti, joten äitini kasvatti meidät. Nyt he ovat elämänsä viimeisessä vaiheessa, ja Guinnesin ennätys on heille suuri kunnia, hän sanoi.

Menot