fbpx
Uutiset

Maailman suurin donitsitorni suunnitteilla

Birminghamiin on suunnitteilla maailman suurin donitsitorni. Yli 2 000 donitsia on tarkoitus kasata parimetriseksi, vapaasti seisovaksi torniksi, sky.com -uutissivusto raportoi.

Jos tornin rakentaminen onnistuu, sitä tarjotaan Guinnessin ennätyskirjaan. Rakennustöiden arvioidaan kestävän neljä tuntia.

STT

Kiinalaisfirma myi tontteja kuusta

Kiinalainen firma on menettänyt toimilupansa, koska se oli myynyt tontteja kuusta. Hämmästyttävintä asiassa on se, että puulaaki onnistui todellakin tekemään kauppoja kuutonteilla.

Firmalla on toki komealta kalskahtava nimi: The Beijing Lunar Village Aeronautics Science and Technology Co.

Kiinan virallinen uutistoimisto Xinhua kertoi, että firmalta oli ostettu laajoja tontteja kuun pinnalta. Ostajat joutuivat pulittamaan runsaat 600 juania (noin 65 euroa) kuuhehtaarilta.

Mikä parasta, ostajille taattiin tontilla kuun maaperän ja mineraalien käyttöoikeus aina kolmen kilometrin syvyyteen asti.
STT

Washingtonin norsut pitivät kurpitsabileet

Washingtonin eläintarhassa tiistaina vierailleet lapset pääsivät yllätyksekseen mukaan halloween-rääppiäisiin. Mutta niin pääsivät eläintarhan norsutkin.

Kandula-elefantti, ikää kolme vuotta, huomasi edessään suuren kurpitsan. Se antoi kurpitsalle lasten suureksi riemuksi melkoisen mojovan potkun.

– Se näytti ihan jalkapalloilulta. Ja minä en edes tiennyt,
että ne pitävät kurpitsoista, Isabelle Konitsas, 10, ihasteli.

Muuan pikkuelefantti halusi jatkaa peliä, mutta sen äiti ei antanut siihen lupaa. Lopulta yksi eleganteista elefanteista astui pelivälineen päälle ja söi sen.

Elefanteille annetut kurpitsat olivat jääneet yli eläintarhan halloween-juhlista. Eläintarhalla on muutenkin tapana yllättää asukkinsa silloin tällöin spesiaaliherkuilla.

– Elefanteille nämä yllätykset tekevät hyvää. Ne eivät pysty etukäteen tietämään, mitä ja milloin on tulossa, elefanttihoitaja Brad Hange ylistää kurpitsaspesiaalia.

Kaikkiaan elefantit pistelivät poskeensa kuusi kurpitsaa. Myös virtahevot saivat osansa niistä. Virtahepoja kurpitsat eivät innosta ollenkaan samaan malliin kuin norsuja, mutta myös virtahepojen kurpitsat tulivat syödyiksi.

STT

Menot