Uutiset

Maailmanmestareita juhlitaan Ritari-areenassa

Hämeenlinnakin saa osansa Leijonien MM-juhlallisuuksista. Hämeenlinnan Pallokerho järjestää HPK-taustaisille sankareilleen kansanjuhlan perjantaina Ritari-areenan klubiravintolan suurella terassilla. Kerhon toimitusjohtajan Risto Korpelan mukaan yleisötilaisuus alkaa kello 19.

-Näin olemme suunnitelleet, mutta illan ohjelma on vielä hieman avoinna. Olemme saaneet mestareista kiinni päävalmentaja Jukka Jalosen, pelaajista Niko Kapasen ja huollon sankareista Kari Brusinin ja Juha Sulinin ja heille kaikille perjantai-ilta tuntuisi sopivan. Toivottavasti myös Teemu Lassilalle ja Janne Lahdelle ajankohta passaisi. Yritämme saada Hämeenlinnaan myös MM-pokaalin, Korpela suunnittelee.

Myös kaupunki muistaa sankareita

Myös Hämeenlinnan kaupunki muistaa MM-sekstettiä Ritari-areenassa. Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Iisakki Kiemungin mukaan kaupunginhallitus on päättänyt asiasta.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen on kotoisin Riihimäeltä ja valmensi HPK:n liigamiehistöä kuuden kauden ajan vuosina 2001-2007. Jalosen kausina HPK juhli muun muassa liigakultaa keväällä 2006.

Hämeenlinnalainen hyökkääjä Niko Kapanen on puolestaan HPK:n kasvatti, joka pelasi HPK:n edustusjoukkueessa viisi kautta alkaen kaudesta 1995-1996. Hyökkääjä Janne Lahti kantoi Kerhon paitaa niin ikään viiden kauden ajan. Riihimäkeläislähtöinen Lahti pelasi Kerhossa ensimmäisen kerran kaudella 2001-2002.

Maalivahti Teemu Lassila torjui HPK:ssa vielä päättyneellä kaudella. Lassilan oranssikausi kesti kaikkiaan neljä kautta.

Maajoukkueen kokenut huoltaja Kari Brusin on myös HPK:n huoltaja, ja Juha Sulin on joukkueiden hieroja.

Riihimäelläkin juhlitaan kultaleijonia. Riihimäen kaupunki ja Kiekko-Nikkarit järjestävät lähipäivinä juhlatilaisuuden. Jukka Jalonen ja Janne Lahti palkitaan henkilökohtaisilla lahjoilla ja Jalonen saa lisäksi 10 000 euron määrärahan käytettäväksi riihimäkeläisen juniorikiekkoilun tukemiseen. (HäSa)

Päivän lehti

28.2.2020