Uutiset

Maailmanmestari Rinieri tutustui Kerhoon

Sunnuntai-illan meritoitunein naislentopalloilija Elenia-areenassa ei kuulunut HPK:n tai Woman Volleyn joukkueeseen.

Italialainen Simona Rinieri tuli sunnuntaina Pietarista Hämeenlinnaan. Vuorokauden reissullaan Rinieri tutustui HPK:n toimintaan.

Rinieri, 37, kuului 2000-luvulla Italian naisten maajoukkueen vakiokaartiin. Hän oli Italian joukkueen kapteenina voittamassa maailmanmestaruutta vuonna 2002 Saksassa. Rinieri pelasi maansa puolesta myös kahdesti olympialaisissa ja saavutti myös kaksi EM-hopeaa.

Seuratasolla Rinieri on edustanut kovia italialaisjoukkueita Bergamoa, Pesaroa, Reggiota ja Modenaa. Ravennan kasvatti on pelannut myös ranskalaisen huippujoukkueen Cannesin puolesta ja Puolassa Sopotin joukkueessa. Nyt hän edustaa Venäjän superliigassa pelaavaa VK Leningradkaa.

– Olemme kymmenen joukkueen sarjassa yhdeksäntenä. Nousimme superliigaan täksi kaudeksi, mutta meillä on nyt nuorempi joukkue kuin viime kaudella. Olen viihtynyt Pietarissa, kaikki on siellä ok – paitsi pelit. Harmittaa, kun emme voita. Se ei ole minulle tavallista. Kieltämättä jatkuvat tappiot ottavat hermoon, Rinieri naureskelee.

Chiappinin tuttu

Hän tuntee HPK:n italialaisvalmentajista hyvin Luca Chiappinin.

– Luca valmensi minua, kun olin Italiassa. Brunonkin (Napolitano) tietysti tiedän. Suomalaispelaajista tunnen Riikka Lehtosen. Soitin hänelle, mutta en pääse nyt tapaamaan häntä. Riikka pelaa tällä hetkellä beach volleyta Dubaissa.

Rinieri on tehnyt jo kokeneena pelaajana vain vuoden kestäviä sopimuksia. Hän ei vielä tiedä, missä pelaa ensi kaudella. Mahdollista tietysti on, että maailmanmestari tulee Suomen liigaan ja silloin HPK:n paitaan. Eihän sitä vaihtoehtoa tyrmää.

Rinieri keskusteli näistä jutuista sunnuntaina HPK:n toiminnanjohtajan Ville Kalliomäen kanssa.

– Olin väsynyt, kun menin viime syksynä Pietariin. Ajattelin silloin, että tämä jää viimeiseksi kaudekseni. Nyt en tiedä enää. Ehkä pelaankin, jos se tuntuu hauskalta. Paljon on kiinni polvestani, ensimmäistä kertaa Suomessa käynyt italialainen pohtii.

Lentopalloa Rinieri ei kuitenkaan jätä. Hän on valmistunut Italiassa lentopalloakatemiasta ja jo valmentanut tyttöpelaajia. Todennäköisesti Rinierin valmennustyö jatkuu HPK:n lentopalloakatemiassa, jos muutto Hämeenlinnaan mahdollistuu. (HäSa)

Asiasanat